layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Thursday, March 29, 2012

Let's play prank :)


Assalamualaikum :)

hye, lama x update belog kn ? hahaha dasar pemalas ! bukan3, fokus untuk semester 4 agaknya :) last2 harapan ! final mcm hmm, sudahla didn't need to flashback .


haaa. korg penah main 'pranks' ?? alahh, yg kena2 kn orang tue :) aku x penah, and aku x suka ! tapi, baru2 nie benda tue terjadi. Yeah mann, it was so fun baq hang ! let me tell you prank yg kitorg bwt and might be tade lah kelakar mane bagi korang yg tidak berada dalam situasi yg aku ada ketika itu, just continue ur reading ~

............................

pada suatu malam yg biase2 shje situasinye, aku dan fmily aku yg laen tgah sebok bergosipp alahh biase la family tadenye tumpah gosip kalo x sekepala ye dak ? pada masa yg sma member paktam, Si A nie ada skali tgah repair PC , takpela kan. Pakcik aku sorg nie, konon bajet baik laa kn, sje laa kasi chocolate Ferrero Rocher tue dkat Si A ~ yg Si A nie, masyaAllah punya la terujaa.. " weyy, betoi hg bagi aku nie ? aku x pnah merasa coklet nie, aku teringin betoi nie " punya sakan dya dok berterima kasih..

#situasi luar bilik paktam,

lepas kasi chocolat tue, pakcik aku keluaq la dri bilik paktam aku tue sambil terqenyeh-qenyeh ( tersenyum) fmily yg len dah gelak smpai tekan2 perot dah yg aku masih terngangaa lagi... hmmm, pasepa kah mereka2 ini -.- hmm, sumtihng wrong somewhere nie... aku masa tue, kejadah depa nie, never mind lah.. ohh well, seperti yg kita tahu, coklet Rocher tue sejibik mcm coklet Roka kn ? :) sape penah makan ? aku penah, byk kali penah :)

sedang mereka dok ber- kekeke , tiba2 dengaq paktam aku gelak. oke sah ! 'prank' tue menjadi ~ sedang best Si A mengoyak ketas Rocher tue smpy terbogel lah coklet tue, teros dya lempaq coklet tue.. tawu knape ? rupanya2 pakcik aku tarok inti onde2 dalam ktas coklet Rocher tue bhahaha :D kesian Si A . merajuk beliau lantas pulang ke rumah hehee.. rupa inti kuih onde2 tue ade je iras ngn coklet Rocher kn? kn? hahhaa

Apecerr ?? inti onde-onde ngn ceklat rocher tue semacam sebentuk sekaler je aku tgok :) soo mmg Si A tue ter'prank laa kn. Hahaha , Pity you Booo :P


soo.. korang pnye pranks acane ? bye :)



Friday, December 2, 2011

rawan hati


waiting next to the window, many people out there. I know you are one of them :')



hello. saja nk sedapkan hati yg rawan nie. hehhe ~ dah nk masok tiga minggu aku kt Arau nie, langsung x jmpe inspirasi pengarang jantung aku lagi T.T tue yg tengah rawan tue. hdoy ! ntah wujud ntah tidak.. sedih laa mcmnie ):

sorg sorg tinggai aku . ape lahh nasib kan, nsib baik aku x cepat melatah ( even sometimes imma lil bit clumsy. sunggoh clumsy -.- ! ) kalo cepat melatah, ntah sampai seluruh pelusuk perlis aku cari. hahahaa.. but i have to conscious that his not mine and never be mine. yelaaa, tgok muka aku ponn x maunye ponn~ yea dakkk ? :P

its gonna be owke, sbb kn... achooo ada berminggu-minggu lagi aku kt sini :) mana tawu minggu ke-8 ke aku terserempak ngn dia kn ? hahhh , berangan x sudah . nie jea la harapan aku dari dulu sampai sekarang , kalo x jumpa ponn xpe asalkan teserempak sudah laa dengan si Jambu tue hee :)

kbai !


Thursday, December 1, 2011

he touch my heart


Hello.


mmg super silly la kan, dalam masa terdekat nie cepat gilaaa aku gila bayang kt mamat neyh -.-

well, aku taww ramai gegurlss yg minat kt mamat neyh.. hakikatnyaa , he not yours ! tolong faham :) jangan laa marah if aku minat org yg you minat jgk.. heehe ! kita share minat yea ^.^ sharing kn caring


wanna know his name ? x payah ! kalo betol2 minat confirm tgok gambar dah boleh tawu kn :) 0ohh yaa, kepada sesiapa yg memiliki minat yg sama dengan aku. Walawehhhh ! selamat bermadu



gambaq curi bulat-bulat dekat google. saranghaeyo :*





Saturday, November 26, 2011

Kisah Dompet Hilang


salam :)

*ATTENTION ! criter nie agak panjang, please continue reading if you are Not allergic with words :)




sebenaqnya, kisah dompet hilang yg aku nk story dah lama jadi, tpi dalam bulan november nie jgk laa.. ( what ever -.- ) well, korg baca dulu, and then korg decide lah sendiri patut ke x patut benda mcmnie jadi.. enjoy~ * based on a non-fiction story

_______________________________

Pada suatu tengahari, sedang aku syokk dok landing layan wifi, makteh ngn cunana yg baru pulang dari Kepala Batas, maila join aku landing2 skali. hehee, yeala, penat berjalan kn ? tinggai aku kt rumah sorg2 -,- tengah aku best layan facebooking tiba2 cunana kata ' kakak, something happen tadi masa cunana kt KB ( short form for Kepala Batas ) ' aku nie mmg seorg peng'gosip yg hebat, lantas aku campak ketepi dulu hp tue semata2 nk dgaq story tue. heehe.. Bajet jea, citer biase jea pommm :)

masa cunana kluaq dari kedai kek dekat area2 KB tue, tros laa si cunana ngn makteh aku nie masok dalam kete.. As always, kalo nk kluaq parking of coz laa kne reverse dulu kn.. hahaha ( sudah jgn nk pnjgkn cerita yg mmg pnjg nie =.= ) reverse pnya reverse, tiba2 ada orang ketuk cermin tingkap kete cunana aku.. kelihatan seorg wanita yg berbekalkan muka kesiannnn gilaa yg ketuk tingkap tue.. she was not lonely on that time, ada sorg lelaki and a boy atas moto x jauh dari tmpat cunana aku parking tue.. anak beranak la tue.. pastue, makcik yg muka kesian tue ponn tnye laa cunana aku, err cmnie kot dialog dya.. heehe " dik, boleh mintak tolong dik, dompet akak jatuh.. kak nk mintak duit sikit nk buat isi minyak moto.. minyak habis..... "

Lepas dengaq cunana aku story, teros jatuhh simpati aku kt makcik tue.. kesian gilaa kn ? dompet jatuhh. mne nk cari duit, i/c , lesen segala mak nenek lagi yg ada dlm purse tue.. hdoyai.. semoga Tuhan permudahkan jalan mereka untuk menjumpai kembali beg dompet yg jatuh itu.. huuhu..

~~~~~~~~~~~~~~~~

malam yg sama, otw nk kluaq p dinner ngn family, aku story laa kisah sadis makcik kesian yg kehilangan dompet tue dekat mama n abah aku.. dengan semangat aku cerita dari A to Z , mama abah aku diam jea.. Dah abes citer baru laa aku nmpak kepelikan dekat muka parent kesayangan aku tue... pastue mama pulak cakap " haritu masa dekat traffic light, ada jgk orang pmpuan ketuk cermin keta abah, naik moto sekali dngn laki ngn anak laki dya skali " opssss ! sama je mcm cunana aku jumpa siang tadi -,- mama continue lagi , pmpuan tue cakap, ' kak, bole mintak duit sikit, dompet saya jatuh, nk buat isi minyak moto, minyak moto dh nk habis ' oke cuakk gilaa dengaq mama citer...

Back to reality , bole paham x apa yg aku crite punya pnjang berjela2 kt atas tue ? apo kono ehh anak-beranak tue ? masalah kesempitan duit ko ? kenapa perlu tagih simpati mcm tue ? tadok cara lain ke ?? mula2 dengaq citer dari cunana aku, aku kesian. Serious kesian ! tapi, bile mama dh citer benda yg mmg totally the same, aku rasa mcm.. 0ohh deymmmm ! kna dekat family aku plak tue.. ntah brapa byk org lagi yg kenan tatawu laa... kemusykilan yg sedang menggaru2 dalam otak aku nie.. HALAL ke cari duit mcmtue ?? oke aku tatawu.. Bab2 hukum nie tanak campur..

well.. berjaga2 lah yea, mana nk tawu pasnie korang pnye tingkap kete plak ke yg kena ketok.. terutama mereka2 yg tinggal di kawasan Kepala Batas.. Chill Bai :)










Tuesday, November 8, 2011

hello.


salam...

aku nie seorg yg bercite2/berimpian yg sgtsgt2 tinggi ~ hadoyy , tapi aku setakat mampuuu yg nie jeaa ): s0oo far , quite syiokkk laa using this hp ^,^ sesuai untuk kanak2 riang yg kaki on9 ngn maen game mcm aku.. haaha.. :D dah lme beridam nk hp bru sbnrnye.. hp lm tue udah terokk benoo kate ko. heee.





seperti yg aku ckp tadi, once again i'll repeat it.. nie jea yg mampu. nk SII sbnrnye ): tapi tapeww laa.. oke laa dri tadew.. mula2 ngat nk amek BB, sbb murahh sket bule laa aku nk save budget , tpi Boss tue ckp.. " youu bulak2 talak sesuai sgt pakai ini BB " ( dya pnggil aku bdk2 -,-" ) kurang asam pnya tokey... huuhu.. pastue dya explain laaa. dya kta BB nie lagi sesuai untuk org2 yg dah keje nie.. mcm bapak aku kea.. 0ooo.. baru aku paham.. s0o tape laa, aku tade kenan kn sgt ponn kt BB tue.. heehe. ckup laa ape yg ade.

tapi aku sgt sukewww Camera dya. kBai ^^,



oke deymmmm galaxy note lagi dasat -,-




Saturday, November 5, 2011

it's happening again


salam~

sedang tercatok kt depan lappy nie smbil berfikir.. baru minggu lepas eksiden nie jadi , tgok2 harini ponn jadi lagi.. bukan ape, aku kesian kt daddy aku tue -,- esok nk raya, mcm2 plak jadi yea abah. udah lea bru kluaq wad.. hmmm.. sabaqq yea abah..

harini ( 5/11/11) abah ajak pegi knduri dekat Penang. seronok laa nk bersiap sebab nk pegi Penang , bule p QB skali.. yg bestnye, esok nk raya ponn bwat knduri k ? -,- never mind lha yg tue, jnjy dpt makan free :) ummm, sape nk sangka benda nk jadi kn.. mse on the way tue, tibaaa2.. hdoyai. minggu lepas, tayar kete abah pancat , harinie meletoppp ! trosss . ksian kt abah =,=


laluuu terbantot lha hajat kitowg nk makan free ): sekian.



P/s : abah beli tayar murahh nie ? hahha..


Friday, November 4, 2011

sumpah waa jeles !


dah alang2 p UUM Sintok tue , awat x maik UITM Arau ? -,- gilaa siakk aku jelesss . ( cett, kalo deme pegi ponn , kau ade ke kt arau ? ) huuuuuuu, mmg aku xde la kn T,T bile laa aku bole jmpe @Hujan secara LIVE .

AAaaa , aku copp yg tengah tue, yg pakai cap.. hahha ! sorry la aku suka kt LAKI org =,=