layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Tuesday, May 31, 2011

homesick ):


salam..



haishh ! -,- since fom 1 aku dok hostel , tpy baru harini , (31 mei 2011, tarikh keramat oke .) aku dpt merasa apa itu homesick ! homesick bkn lha rumah sakit -.-" oke2. aku tawu smua org dh tawu.. haaha !

hari nie , jadual sgt lha pack . dsebabkn tlalu penat , selepas solat Asar lantas aku tertidur . perhatian ! xelok yea tdoq lpas asaq -.- . in case , aku TERtidoq , so0 . kira tapala kot.. ngeee~ sebagai seorg ank dara , sebelom maghrib , aku da bgun dri tido . hehe! bgushla sgt kn :P . tpy tady aku bgun tdow dlm keadaan shocked ! terkejut ! lantas air mata aku berjujuran bak hujan lebat ~.~ i donno why ? & what hd hppen to me ? nseb baek aku sorg2 jea , kalo x maluu ==' OKE ! tawu ponn maluu kn.. hehh ! :P mse nanges aku xnmpak benda laen mlainkn mama ngn abah aku . korg bole imagine x ? smpy sedu2 aku nanges TT__TT oke bwat malu . da umo 19 , nanges mcm ape lgi.. huaaa ! serious aku nk balek umah . nk balek . nk balek . nk balekkk !!! aku malu nk citer kt org.. haaha ! kt belog nie tatawu malu plak kn :DD tapew , xrmai ponn readers aku.. ho3x!

sbnqnye da tips taw , untok org2 yg homesick , aku nie kira juniour lagi kott.. hahaha :D

  • kol lha parents korg tue tetiap hari , jgn na sep kedit korg tue na kol pakwe mkwe je kn.. igt sket , dari mne korg dpt duit nk bli topup tue kalo bkn parents yg kasi . tgok cm aku , pkwe tade , dgn parents lha aku gayut.. hehe :P
  • bawak lea gmbo parents ngn fmily korg ke tmpat tggal korg skrg nie . senang cmnie lha , simpan gmba parents dlm purse/wallet . asik simpan gmba bf/gf korg je kn.. cube smpan gmba parent korg yg idop lagi lme ngn korg tue.. tgok cm aku.. haha ! aku jgk la baek kn :P
  • last but not least lha . err , kalo da tawu homesick , jgn lea dok sorg2 . g lha campo ngn org2 laen . jgn jdy berok sumbang ! ble da bcmpo nie , kompem xrse sunyi , heee :)

tue antara tips aku lha kn.. bagi tips kt org , tpy aku ponn homesick jgk.. ngahaha ! dok bwat terokk :P oke . bubye .


Sunday, May 29, 2011

JK . jiwa kaciaw -.-




salam~



post nie tde mkne pape p0nn mlaenkn untok diri aku sndiri =='
aku tgah JK . jiwa kacaw . bkn sbb boyfren or what ever kind of shitoes word which hav the same meaning of it ! oke , aku boyfren pon tade. HAHA !
aku jdy JK sbb family aku . ecspacially ofcoz lea mama & abah aku.
tatawu npea -,- aku jdy serba salah . mcm da satujuta ksalahan yg aku dh bwat ):
hmmm, padahl tdy salam pelok cium oke jekk~
cuti sem kali nie aku baek jea , tadew bwat pangai p0nn...
haishhh ! JK . JK.
mama abah , ampun kakak yea , dari hujung rmbut smpy ujong kaki. halal mkn minum kakak yea, doa kakak cepat sembuh yea, doa kakak senang blajar yea. huuhu~
I LOVE BOTH OF YOU SO F**KING MUCH ! TT__TT


Damn ! npe jdy cmnie -.-

Astaghfirullahala’zim..



Thursday, May 26, 2011

araw says : welcome back syg ! alala , skewnye -.-"



salam ,


oke~ xde mknenye aku letak bendera nie melainkn aku sgtsgt rindu na balek Perlis . ==' helo readers . hmmm , maybe nie last post aku kot before aku gerak balek perlis esok pagi.. huuhu !

!!

oke ~ ke sudut positif plak . sedihh2 je kjenyea . xpegi mne ponn Penang tue.. haha ! watpe sedih . nk balek , balek je lha . da beso pnjg ponn.. heee~ ari Isnin nie , aku bakal masok kelas untok semester ke-3 ! yeayy . hahaaa. paling penting , paling syukur aku xkna REPEAT mne2 subjects ! :) eh , NO ! NO ! de lgi benda penting . 0oh , how could i forget u kn laling.. ngeee~ 0owke , cant wait to meet my JAMBU . cehhh ! hehe , jmpe ponn bwat cuci mata je doe ! :P alaa, tape , jnjy bole bwang rse rindu tue.. hihiks ! oke kechik , dok bwat terok plak . haha!!

smester baru , kolej ponn baru ~ xbpe stuju sbnqnye -.- aku sygg rumate aku yg dulu . MIMIE ROSLI . ibu ku tersygg.. she always be with me ): npe kite tpisah jaoh yea bu.. hu3. agak cmne la rupe rumate kite yg baru yeaa.. haiss ! im gonna miss every second memories that we had together in 3007 . hmmm.

dh lha tue , asik episod sedih jea kn ~ oke sem baru . aku ada azam baru :D attendance kasi PENOH ! koko err, yg tue xkonpem gi. heeh ! :P segala mak nenek Test&Quiz nak dpat mark cantik2 . tamaw fail , tamaw repeat ! oke ! tue je kot . hmm , agaknye lha. hehehe.. Semoge smuanye bjln lancar tuk sem -3 nie . AMINNN! o0h ya , doakn aku ngn Jambu ye.. heehe ! :) merepeks,krepeks! :P bye.


Tuesday, May 24, 2011

lecehh doc. kuat berleter -,-


salam .

doc aku jmpe lgi weird dri nie -.- bulu idong jdy trademark heehe x)

haritu aku da post entri psai sakibaki idop aku & list ape aku nk bwat before aku mati ( knonyew la , ajal maut kt tgn Tuhan oke ! ) dkat entri nie counting.counting & counting ): . disebabkn lagi beberapa hari aku nk kembali pulang ke Uitm Perlis ( oke aku bengkek dgn bdk UTM yg kasi down bdk UiTM ==" ) dah abaikn , budak2 pndai tpy xckup cerdik nie jgn dilayan .!

continue ~ mak bapak mne xsyg kt ank kn :) oke smlm . sakit aku mnjady2 plak . sakit wooo ): terpkse lha mama abah aku bwk g klinik . rmai lak tue org . semput2 aku nseb bek misi kt klinik tue kasi aku msok dlu.. haaha ! masok amek oksigen je , pastue kna take num balek la tggu turn na jmpe docter. caitt -,- da la lme . smpy pukoi 12 tghmalam taw dak.. hrrr..... =,=

..... (pkol 12 tghmalam).....

fuhh ! lega lha igtkn kjap jea kne jmpe doc , coz da amek oksigen mse awal2 tdy.. last2 docter tue suro aku bwat nie la , bwat tue lha.. bising3x . ckp aku xjge asthma aku lha. what the fish ? ! ==' hape dya ngat aku sje2 na sakit ke ? da sakit kompem2 la aku jge . mkn sume aku pntang . ske2 ati j kn marah2 aku. da la buluh idong bersepahh ! hahaha . ak mmg na gelak dah . mama aku ckp DIAMM ! :P hehehe . kalo korg tengok msti sengkak2 perot korg gelak :DD . aku tana g klinik tue dah . dh lew doc tue ckp mcm bisik2 . hello doc , u thot ur whisper can make my heart feel like dupp.dapp.dupp.dapp haa ? buang bulu idong smpai licin blom tntu aku nk laa.. kahhkahh ! oke , aku mmg noty smcm skrg nie -,- . mule2 before msok . my mom said . doctor tue baek . ckp lemah lembut. sayang patient. yeeyyyekkk !! ~.~ n then i said . mama , kakak tamaw mai dah klinik nie . dah le blu idong bsepah . & x yakin lggsg dgn ubat dya.. heee :P doc cm ape agy ~.~ oke , mmg jahat lha kn kutok doc . what i care ? hahakz ! oke . tana tmbah dosa.. hee. bye :)

smpat jgk aku snap gmbaq nie.. haaha ! skali tgok da rupe org mesin rumput ponn ade jgk -.-"


Sunday, May 22, 2011

cokelat & AKU ~


salam .




aku suke cokelat . tpy bukan suka cinta2 tue yea -,- suke mkn jeww :DD hahaha ! dlm sehari , mcm2 jnis cekelat aku bule mkn . c0ntohnye mcm haritu . aku mkn ceklat VH , Toblerone , xckup dgn tue choki2 ponn aku sumbat. haha ! ntah knape hritue perut aku ngidamm sgt2 mkn ceklat.. ngeee~ bkn hari tue jea . hari2 laen ponn sme :) adik aku ngn mmbe aku dok bisingg2 kt aku . yelaa , mkn ceklat byk sgtt.. " tatakot gemok ke ? tatakot mke bjerawat k ? " apedehal mreka2 tue ? eh , hello0 . asik na pk negetif jea kn ? cbe sesekali pikiaqq hat yg positip plak.. huuhu . haa ! lagi satu ceq nk habaqq mai . mna fakta yg mekeme ( adik & kwn2 sye ye ) dpt knonyew mkn coklat bule gemok laa, jerawat besaqq gunung lha.. pndai n0ohh main ngn fakta . suma tue auta oke !

please read : xpecially mekeme2 yg da bwat fakta sesat tue . ho3x ^^/

FAKTA 1 :

Mkn cokelat xgemok derr . pndai lha bwat criterr. Nak takot kn aku la tue . helo0 , mail lambung xmkn rasuah lahh -,- , err . silap2 . heloo , aku xtakot gemok lha , sbb aku atwu mkn cokelat xgemok. Keh3 , spe lha xtakot gemok beb . hadoyai. Nie info aku kaji : ‘kononnye lha , search kt goggle j ponn ‘ hee ~

Isu sebenarnya, apabila kita makan berlebihan. Perangkaan terbaru dari seluruh dunia menunjukkan, bilangna orang gemuk kian ramai. Makan sederhana, termasuk coklat, diiringi senaman kardiovaskular, adalah rahsia mengekalkan berat nadan sihat. Bagaimanapun, petua termudah ialah makan secara sederhana. Sebenarnya, tiada sesuatu makanan tertentu yang boleh menggemukkan. Lazimnya, yang menentukan berat badan seseorang ialah jumalh dimakan. Sebagai peringatan, Persatuan Pemakanan Amerika menasihatkan:"…coklat boleh dimakan secara sederhana."

FAKTA 2 :

Mkn cekelat mke bjerawat ? apekah ? sesat sunggoh mu nie ~ aku mkn , tade jerawat ponn . licin , suci jew muke aku neyy. HAHA! Da mke jnis bjrawat , kte aku mkn ceklat bole nek jerawat . heyy . jelesh dgn aku la tue ? hehh ! P

Antara kepercayaan karut paling umum ialah coklat menyebabkan jerawat, terutama di kalangan remaja. Ini sama sekali tidak benar. Maklumat sekian lama jelas membuktikan bahawa coklat tidak menyebabkan jerawat. Sebaliknya, amalan pemakanan yang kurang baik, punca utama jerawat, tetapi kita lebih mudah menyalahkan coklat. Perubahan hormon ketika baligh, ditambah pengambilan makanan kurang zinc dan banyak iodin, punca utama. Ensiklopedia Dermatologi menjelaskan dengan tepat bahawa pemakanan tiada kena-mengena dalam pengurusan jerawat. Jadi, remaja tidak perlu menahan diri daripada memakan coklat kegemaraan mereka.

fuhhhh ! penaat aku taip . hahaa ! skrg pcaye atau x ? depend lha kt mekeme lha yew.. heee ~ aku na kabo kn benda betol j :) bye~


Saturday, May 21, 2011

semangat dengan mata baru . HAHA !


salam :)

heyy. da dekat sebulan aku mmbuta taww. finally , tercapai jgk hajat aku nanak mata baru.. :D yeappyyy!!! oke readers , aku bukan lha buta mcm oku tue ~ ehemmm, aku nie rabun jepp . hohoho . selepas peristiwa mata aku tue terbelah pecah akibat dipijak oleh monster , yaitu makcik aku sndiri . hampehh betoi -,- dpt jgk aku dok pujokmujok mama aku nanak mata baru . hehe . and , dengan bangge happy nye aku dpt mata baru.. comeyy3x! sukew3x! heehe. tpy an , err . disebabkn muke aku nie lebih comey dari saiz mata aku tue (owkee , rmai2 sila letak tgn kt bahu & mata naik ke ats , bole tmbah jelir lidah tue sket ) 0ohh , yaa. before that , mata tue mknenye spek mata taww.. hehh , :P . muke comey tue , bkn aku nk kte aku comey , hadoyai . tpy muke aku nie kecik sgt.. s0o , aku pkai spek tue , nmpak weird gilaa. sbb spek besaqq dri muka ==' huhuhu. bsyukur lha dgn kurniaan Tuhan , jgn lha kamu merungut . Astaghfirullahala'zim... insapp, insapp ~


apecer ? nmpk weird x ? huhuhu. alaa , xkesah . aku pkai spek nie tyme dlm kelas jepp , xpon kalo na tgok muvi.. mse2 laen aku rela jdy buta.. haha ! so0 , kalo org hai k bye k . aku ignore je lha .. bknnye ak nmpak ponn :P heehe . ksian ~ msty maluu.. hoho~ maap lha kpad spe2 yg tkena tue kn , awok xsngaje . sbb mmg awok xnmpak. HAHA !

xtually da bberapa ptua aku dpt kalo na ilangkn rabun nie . antaranya :

- mkn mknan yg berprotein , c0ntohnyew ikan :) serious beb . ritue mse g check mte . power aku turun . astue org tue ckp kt aku . " haa , u msty manyak makan ikan kn ? " aku dgn bggenye ckp . "yess , i am " haaha ! feveret aku kot ikan -.- hehh ! s0o , tayah le na cye sgt kt arnab tue, konon mkn carrot mata sehat . ho3 .

- da jgk org ckp , org ckp oke , bkn aku . s0o depend kt korg lha na cye k x , oke.. haaha ! kalo baru bgun tidow g tgok something yg hijaww. something tue msti la sesuatu yg bersifat natural , contohnye tgok bukit , gunung2 , pokok2 . senang citer korg smpan/tanam sjnis pkok yg bklorofil dlm bilik korg.. kah3 , bgun2 tdow . jgn bkak mata agy , tros je g ngadap pkok dlm bilik tue dlu.. haaha ! :DD

- jge mata tue elokk2 . jgn tgok tb/lappy/pc dekat2 , jgn bce bku dlmm gelap , kalo yg xrabun tue jgn leww gatai na try spek mmbe2 r adikbadik korg yg serba boleh rabun tue.. sbb pnyakit rabun nie bjgkit. hahakkz !!


oke . thats all. any idea yg nk tmbah psai petua ilang rabun sila lha share yea. hee ~ bye2 :)


Wednesday, May 18, 2011

counting.counting & counting ):


salam.

owke~ cuti 3mnggu xrse pe ponn kn . haishh ! kjap sgt. well , skurang2nye da gak cuti kn. s0o . be grateful oke dear. hmmm ~ -,- cuti da nk abes, tpy sakit xhabis2 agy. hdoi , da cm2 ubat aku cuba . mcm2 cra aku ikhtiar . NO ais ! NO kucings ! NO habuk ,debu r whatever lha . ubat bergondong2 . but still sakit jgk ): smpy bile na cmnie . oke . i wonder if aku mati dgn pnyakit mcm nie . mama sakit , tolong kakak T.T . every nite, aku takot na tidow . takot sakit , takot mati . hmm , mati itu PASTI , im sure of it . sume org pasti akn mati . tpy . seriously , byk benda lagi aku xdpt bwat if i die young . here the list :

1) first lha kn , aku nk balas jasa mama abah aku . WAJIBON ! aku na jdy DEKAN . aku na keje bagos2 & then nk kasi mcm2 kt mama abah aku . pe diowg nk , kalo bole sume aku na ksi .

2) na tgok Kaabah dgn mata kepala aku sendiri . xpuas tgok gmba jew . huhu . for sure aku pegi dgn family aku. mama abah & adik2 aku skali .

3) aku nk lengkap semua Rukun Islam . Alhamdulillah . stakat nie smua oke . tggal yg 4 ngn 5 jea belom lagi. InsyaALLAH , one fine day . pnjang umo aku akn laksanakn .

err . wat mse nie , yg tue je yg aku tepikio . huuhu~


"Ya Allah panjangkanlah umur kami dalam mentaati-Mu, dan mentaati utusan-Mu serta jadikanlah kami hamba-hamba-Mu yang saleh."


ALLAH itu TUHAN seru SEKELIAN ALAM...Sesunguhnya Muhammad itu membawa RAHMAT bagi SEKELIAN ALAM... TARAF yang tertinggi di sisi ALLAH adalah HAMBA. La haula wala kuwata illa billah...


Tuesday, May 17, 2011

penakut -.-


salam .

Aku mmg skew hujan , sgt sukew.. tpy bile hujan time aku na tgok citer Cinta Melody , tros aku jdy xsuka.. hadoyai~ tpkse lha aku pedo mata aku nie , tggu pkoi 12-1 pagi . weyy , ngntok . ngntok . elang pnya psai kn , snggup aku sengkang mata taw. Hujan please dont do this again ok . hehh . ske ati nenek jiran aku je kn ? -,- sape lha aku nk halang kjadian Tuhan ney. Huuhu.. 0ohh , ya . spe yg ada Astro tue paham2 lha cmne situasi na tgok tb mse hujan . smentara na tggu pkol 12 kn ? sempat la aku post entry nie dlu. Huuu.

Penakut . knape penakut ? influence from this song kot ;

“ Dan aku memang penakut . Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan . Bila bersamamu “

Tgah dok search kt google gmbo yuna , tetibe kua gmbo nie, skali ngn link blog tue.. hoooho ^,^


ha’a . yeww~ mmg aku tpengaruh ngn lagu tue . Tana explain pnjg2 psai lagu tu . sbb , ak mmg penakut ponn. in case , from this song , i tot , its better to just be quiet lovin someone rather than let him know and get know response =.= . haish ! malu . aku lagi suka , wait and see. Kalo ada , ada lha . kalo tade .tade jodoh lha tue . aku da cuba tpy bgi hint2 cmtue je lha.. selebihnye aku tawakal (: 0ohh , kejap3 . dgar lgu tue dlu yew~ back to the story , xsemestinya kita bole dpt ape yg kita nk . jgn mimpi lha ! kalo hg anak raja sekali ponn. “ bonda , bonda . anakanda nk kawen dgn cristiano ronaldo bole ? “ cait . ngt senang na suro CR tue jatoh hati kt hg.. ==’ mcm2 ~ hai , duniaa2 . oke, aku dlm proses nk mematangkn diri . hmm , kalo rse umo tue dh cecah 18taon . eloknye dah mule lha pikir psai masa depan, i mean jodoh . doa lha byk2 kt Tuhan , moge kita djodohkn dgn insan yg soleh & solehah . jge maruah diri . jge maruah parents kita . yea~ jgn nk kawen tpy nikahnyew belom oke . bkn aku yg ckp , tpy nasihat dri mereka2 yg lebih makan asam dari kita . apakah -.- ? err . mksud aku mereka2 yg lebih matang dan berusia dri kita . fikir2 kn lha yea . oke then , bubye .


Tuesday, May 10, 2011

hehh . aku kembali ke slanga indon LOL ^.^


salam ~

weyy . 2,3 menjak nie aku da sasau dpt virus citer indon . tue lha , citer drama episod nie , kalo tgok sekali mesti tersngkut pnye arhh , tmbah2 kalo yg tgok tue bru episod first . hdoyai , mmg aku tlekat arr . ari senin- jumaat , pkoi 6.30-7.30 ptg, jgn harapp la aku nk ngenjak dri tv uhh.. tambah hero ensem lak , si Randy Pangalila . mmg xlepass arr.. heehe ~



Sinopsis

Melody adalah gadis yang cantik dan cergas. Dia bekerja sebagai supervisor di sebuah perusahaan mie instant/makanan ringan. Melody tinggal bersama nenek (Fatima), ibu (Nissa), tante (Hanny), dan dua sepupu (Agung dan Jelita). Hanny dan Nissa adalah dua menantu Fatima yang tinggal bersama, setelah anak-anak Fatima (Fajri dan Fajar) meninggal secara bersamaan kerana kemalangan. Saat kecelakaan itu, hanya mayat Fajri yang ditemukan sementara mayat Fajar tidak. Hal ini menyebabkan Nissa bersikeras kalau suaminya masih hidup. Nissa selalu marah kalau Fatima ingin membuatkan makam untuk Fajar. Nissa marah dengan dalih bahwa tidak masuk akal membuat makam tanpa ada jasad. Sementara itu Hanny sangat membenci Nissa karena ia merasa bahwa suaminya meninggal karena kelalaian Fajar membawa kereta. Hanny menganggap Nissa adalah janda pembunuh.


Suatu hari, Melody bertemu dengan Elang dan tidak sengaja menabraknya. Terjadilah pertengkaran diantara mereka. Elang sebenarnya anak pemilik perusahaan tempat Melody bekerja. Elang dididik orang tuanya (Anggika dan Bharata) untuk bisa mengatur perusahaan mereka, tetapi harus dari level bawah dulu. Dan Bharata menempatkan Elang sebagai asisten Melody. Betapa terkejutnya mereka berdua ketika menyadari mereka harus bekerja bersama. Pertengkaran dan perdebatan pun akhirnya selalu mewarnai pekerjaan mereka.

Saat tak sengaja bertemu dengan Bharata, Melody terpana karena wajah Bharata mirip sekali dengan Fajar, ayahnya, tapi Melody berusaha menepis semua itu. Padahal Bharata sebenarnya adalah Fajar, yang mengalami amnesia setelah ditolong Anggika dari kecelakaan bertahun-tahun yang lalu. Rahasia yang disimpan ini terusik saat tiba-tiba Bharata mempersoalkan tentang masa lalunya. Anggika cemas, apalagi saat dia selidiki, semua ucapan Bharata keluar setelah dia kenal dengan Melody. Anggika mencari tahu tentang Melody dan keluarganya. Anggika syok karena Melody adalah anak suaminya. Ia berusaha keras menjauhkan Bharata dari Melody. Bahkan saat Elang makin dekat dengan Melody, Anggika makin keras dan menjodohkan Elang dengan Ajeng. Ajeng yang memang mencintai Elang dan membenci Melody senang atas keputusan Anggika, tapi tidak dengan Elang.

Ancaman demi ancaman keluar dari Anggika agar Elang menjauhi Melody karena kalau tidak, Melody akan sengsara. Elang khawatir sehingga dia pun perlahan menjauhi Melody tapi tidak juga mendekati Ajeng. Elang malah tidak sengaja bertemu dengan Jelita, sepupu Melody. Jelita sendiri jadi menyukai Elang dan ia sering mencari kesempatan untuk jalan berdua.

Bagaimana kisah selanjutnya? Akankah cinta Melody pada Elang akan berakhir bahagia? Akankah Melody tahu kalau Bharata adalah ayah kandungnya? ?? :)



Sunday, May 8, 2011

SELAMAT HARI MAMA ♥ !


Assalamualaikum :)

heyy. harini hari mama kn.. heehe . aku pnggil mama , so0 rsenye lebih brmakna kalo tulis camat hari mama. who cares kn ? hohoo. nme ponn hari mama , musti leww sume owg sebok na celebrate ngn mama diowg . alaa, aku ponn nk jgk , tpy aku tade lha beriye sgt.. huhu.. xcam adik aku yg kecik uhh, smangat bwat kad kt mama dya.. last2 kad tue aku jgk yg bwat , dye tlg kaler jea. huhh ! tapew , adik pnye psai kn.. aku ponn tpikiaqq , hmmm . na ksi pe kt mama ? adoyaii , aku dah leww tgah kopak.. huhuhu..

lastlast , aku decide na masak jea la kt mama.. hohoho.. terror ke aku masak ? heee. heyyy , jgn memain ohh , ke mana tumpahnye kuah , kalo x ke nasikk.. ngehehe . mama aku pndai masak , op cosh lew ank dye pon terrer. heee :P hmm ,tdy pgi abah p market , dye ade beli udang besarr pnye ( da la besaqq tapak tgn aku kott ) hehe. aku msak simple jew ponn . " udang besaqq pnye goreng sos tiram dan kasih syg infiniti ♥ " haaaa ! amcm aku pnya pilihan menu ? hehe , pndai aku boh nme tuk msakan tue kn.. haaha ! ( ehh , betol ke ko masak ? xcye lahh , kaki crett toi arr ) hamoih2, xcaye lakk . mehh aku tnjuk bukti :) ~ :




tatawu lha jdy ke x :P bantai sje lha.. heehehe.. yg penting udang aku msak nie licin.. hahaha. kira sedap lha tue kn.. hohoho.. kpade mama :) alahai , kek tadew, udang nie ponn oke yea mama ~ t kakak blanje mama kek plak k ? hehehe. i lebyu so0o much .. ur thebest mother in the world.. oke , terlebih had plak entry kali nie :P hehe . bye ~ xperlu lha letak pix mama aku . she jes too preety . hohoho.


Thursday, May 5, 2011

hafizzainal's contest - senyuman mahal :)



more about this contest , Klik kt sini yea J


oke ~ for the first time aku join contest..
haahaa ! giler xpcaye :D
btw , tenks yeww cik sypy :)

~

aku blurr , tatawu na pilih gmba mne...
hmmm~ yg nie pon oke lha. jnjy aku snyumm.
heeee . ikhlas tue :DD


nk citer psal gmba nie , hmmm . seigt aku gmba nie aku snap sndiri.. ho3 , biasew laa . syiokk sniri . :P xkesa ponn. cm biase la, nme p0nn student , b4 g klas besiap lawa2 , last2 ari yg ak bsiap pnya segak nie ( yela kott -,- ).. kelas cancel . o0 mak aihh. panas jepp hati ~ tpy , i dont care . aku suka senyumm. hati panas ponn senyum jew. haaha ! pemurahnyew aku :DD

( layak ke ko menang ? -.- ) heyy , menang ke kalah belakang citer derr. gpon nie first contest aku join.. mmg mimpi lha kn kalo menang.. haaha ! xsalah kalo kta support contest nie.. jnjy meriah :) wahh ! kind nyew aku.. haaha !

lastly . tag kpada si PERFECT 3org nie ~

hana ~ she's stylish
aten ~ she's cute
nisafuzi ~ she's gorgeous


bye ~


Wednesday, May 4, 2011

baru ku sedar. O.o



assalamualaikum :)

( hehh . tade modal entry ke derr ? ) ahh , ko diam , tde modal hapenyea.. betol arr tue.. sblom nie ak xsedaqq diri.. tpy laa nie aku da sedaqq dahh , smua gara2 pix aku yg adik aku tgkap nie :



mak aihh . slama nie aku dok pikiaq aku nie da rupa pinguin , metot astue debab . jalan mcm nk tbalik -.-" oke i thot, i really look like that.. hoo0ho. burokxx beno lew awok kalo gitu~ oke fine , skrg pon x elok jgn nk perasan ! johh , aku ngat aku nie ketgri dinky . hohoho ! oke again , aku perasan -,- rupe2nyew , awok nie dah mcm childish . haaha ! xperlu tawu lha bpe BERAT ngn TINGGI aku yea.. huuu. kalo org tgok , org bule kta bdk skolah menengah ( skolah rendah pon bule kot ==' ) whatever la kn , jnjy awet muda. but heloo ~ sekecik2 budak2 aku nie , aku still da aset seorg perempuan taww . heee. (: heyy , but (another but yea ~.~ ) at least , kt arau tue , da org lagi muchmuch smaller than me taww.. s0o, tayah lew nk puji2 (yeeyeekk ! ) yg aku nie kecik lha , pendek lha , what ever words yg sme mksod dgnnye .. astue , mai tepi aku astu dok ukur tggi lha.. ape ? bajet tggi tue bagos laa ? suke xpuas ati ngn aku kn.. huhu. err agak2 an , dlm umo aku na msok 19 nie , kalo mnum susu , bule kea na tmbah ktggian.. haaha ! harapan lha kaw.. ) bye ~


ehh , kalu aku rupe penguin comey pe ? haaha ! x habehhh2 perah santan ! =='



Monday, May 2, 2011

perfect two ♥



salam :)
lepas bengkekk ngn kes buah pelam ritue~ aku jdy cook cool jew dengar lagoo nie :)

PERFECT TWO – AUBURN

Korg2 ce dengarr , ce dengarr.. he3 , lagu nie comeyyy wohhh~ oke , aku tawu aku agkagk ketinggalan , lagu nie lame la jgk even dketegorikn sbgai lagu baruu. heyy , pe aku mrepek ney ? ==' What ever lah ?! err , lagu nie mule2 , aku dgar lagu nie kt blog someone , bkn aku tpy rumate aku , dye dok bukak sgt blog tue ann, smpy ngn aku2 skali trsangap kt lagu ney . huuhu. tpy x rugi doe , coz aku suke.. huahaha ! cume lagu nie je xkna ngn diri aku.. haaloo0 , i most prefer to PERFECT ONE ! hahahah.. dripada jdy perfect two -.-" kn ~ tpy na wat cena da Auburn wat lgu cmtue , takan sesedap cukup rase aku na g tukaw perfect one kn ? hehehe .




Sunday, May 1, 2011

cuti.cuti :D

huuuyeahhh . dh shetat cuti. haaha ! :DD riakknye aku ==' ( ko cuti 3mnggu jepp, toksah dok syiokk abess ) trsangat lha excited kt nk balek penang :) kn ~ spe xsonok balek uma sndiri kn.kn ? tpytpytpy... aku cuti, bdk2 skola x cuti. aku na watpe doe cuti nie.. aadodoyai ! tape2 , pndai2 lha aku servive. halohalo . kot mne ponn idop ak mmg taley dpiisahkn dgn kebosanan . s0, tayah lea nk bwat jakun mcm aku nie akn borink tahap gilakhinzir nnty~ (*shopannyew ayat aku.. hohoho) .

oke disamping keseronokn yg terpacar kt muka aku nie. heee. aku da berita sedih bangat woo0. )x buah pelam (mangga) , pelam india nohh.. buah dya agy besaqq dri muka aku.. huahaha !! dh.dh ! sedih bengang ney.. haiyaaa~ buah pelam india tue ann.. udah lew kian membesaww, lastlast . manusia mne ntahh prangai cam taikk~ lagi shit dari taikk.. bengapp.. tolol sume ade arr.. ( nahhh, amek kaww, nk aku mncarut ponn bole haihh , japp ) #%&*^%#$$@ !! senang sedap nafsu dya jaa curik tnpa kbenaran.. ! bangang ! mak bapak dye xpna ajo ke , amek tnpe kbenaran tue, nmenyew mncuri.. mncuri nnti Tuhan pootong tangan . kurang diajar kot manusia yg mncurik tue..* jap nk tmbah agy , bile curik , makan tue jdy xHALAL . senang citer HARAMM kott !! .. manusia tue makan , sluruh kturunan , darah daging dye nnti akn berdosa plus! hina dsebabkn makan buah curik tue.. taww ! bodoshh ! nanak mintak leww , pe ? ngat family aku nie kedekut.jalil mcm dye kea . kalo nanak mntak elok2 . konpemm bule kasi laaa. gipun buah tue tue masak pon belomm , ko amek ko nk bwat pe ? hiasannn ??!! beng btoi laa.. (fuhhh ! sabaqq nohh ) nahh , lastlast entry aku yg sepatutnye ciput jew kt atas uhh , dicontinue smpay jadi pnjg cmnie . gara-gara kaw pncurik !! mogemoge Tuhan akn balas segala jase yg kaw dh taburkn kt family aku nie yepp.. pnda lha ko jwab dlm kuboq nnty ~ finish !