layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Tuesday, June 28, 2011

IMY..imy.. ):


salam ~

heyy , bkn budak atas nie lha yg aku " IMY " tue . tue AKU , hadoyai ..
err , mata aku xcantik mcm mata u alls ~ kelopak mata ponn hilang p mna tataw ? =='
kalo xtahan tgok gmba tue , plishh , tahan je lha kn.. ho3
saat aku snap gambar tue , aku sgtsgt lha merindui dya nie :


maap.maap , gamba tadew , tulisan aku yg trukir nme dya ponn kire oke lha yea..
seigt aku , aku ukir nama tue , emm.. da dekat setaon kot.. ( since Part 1) . first time aku jge benda yg remeh cmtue dlm jgka masa pnjang . fuhhh ! tahniah utk diri sndiri (:
heee. yg rindu aku , bukan u alls . HAHHA :P


.........

BYE ~


* Entri aku paling pendek pada abad ini , hohoho ^.^


Thursday, June 23, 2011

barang yang lama usah dikenang...



SALAM ~

penah dengar kn pepatah nie :

" barang yg lama usah dikenang , kalo dikenang maka merajuk lha hati "

oke, aku tatawu la betoi ka dak.. heehe . maen pakai tuliss jaa. kalo salah mnx ampun yea.. huhu. kalo ikut kudrat hati aku nie , mmg aku tamaw kenang dah benda yg dh lepas nie , tpi bila dah lepas , msti ada kenangan and kenangan tue la yg susah nk lupa . buang la jauh2 ponn , tpi agak mustahil kita nk lupa kn ? tmbah plak ape yg nk dikenang tue pnah jdy something special dlm hidup kita nie . hmmm .

tgh aku dok mngusha shoutbox aku , tbe2 da sorg sweet nie shout lha kt belog aku .


opie nme dye :)

terkezut aku nengoknyea... jantung aku jdi DAP.DIP.DUPP ~ oke ,mayb aku tlalu byk fikir .. huuhu . mcm lha dlm dunia nie dya sorg je nme tue kn.. wuuu~ . dua,tiga,empat,lima kali jgk lha aku pikir . ishh , takan lha mamat nie tawu belog aku . dgn perasaan takut2 berani , aku try la tekan link belog tue . & ..... Fuhhhh ! mmg bkn dya ponn. hehehe . org laen rupenye :)

tpy tue lha aku nk ckp . even benda tue dah lepas , bkn senang kita nk lupe , even amek mase brbulan2 , bertaon2 . hmmm.. susah kn ): . aku bkn jenis cepat lupa , tambah lha org tue aku sayang sgtsgt :( . aku dah try dah ikut pepatah tue , konon brg lama usah dikenang . hadoy , kpale otak aku nie bknnye kmputer yg boleh maen delete jea memory yg aku xmao simpan . aku nie insan biasa . aku bole tipu org laen , kononnye happy lha kn life aku skrg . tpy aku xbole nk tipu diri aku sendiri . susah sungguh nk lupa.. haishh . sabaqq je lha . aku rse bkn aku sorg jea rse benda nie ~ org2 laen ponn kn? kn ? s0o , bagi aku la kn , pepatah tue , ish pepatah ke ? bedai je la.. hohoho . xbagi mkne ape2 pon kt aku .. HAHAA ! bye .


Sedih kelas Law cancel 2mnggu.. huuhu ~
Bkn sedih psai kelas cancel , tpy sedih sbb..
Xdpt nk usha Jambu . HAHA ! :D buat terokk !



Friday, June 17, 2011

sibling ^^


salam ~

.........

xtually aku tgah bengang ngn adeq aku yg no. 1 neyh -,- . disebabkn aku tgah bengang kt dye , tros terlintas idea dlm paleotak aku nk citer psai adikbradek aku.. even , entri nie nmpak mcm childish ==' cm xsnonoh jea kn citer psai adik2 , cm dah abes idea gilerr kn ? o0hh , aku xkesah ! hahaha . asalkn belog aku nie xbersawang sudah.. nk tawu npe aku bengang ? tdy elok aku dok mngadap lppy nie , tbe2 cikgu skolah adik aku call abah aku . hati aku panaihh dahh tyme tue.. haishh ! buat prangai lagi ka bdak nie -,-" . rupa2nya mmg betoi ponn.. betuah!!! pnya bdak.. xksian kt mama ngn abah ka ? hadoyaii ~ da alang2 nk citer psai dye kn . elokk aku citer jea psai bjenis2 perangai adik2 aku nie . adikberadik kitowg xrmai ponn. 4 org jea . and im the eldest . kakak mithali taw. hohoho . wink2 *,* bangge kjap..



oke ~ this is my brother . his name Muhammad Alif Izzuddin bin Mazli [alip] . ( ohh, sumpah rse cm geli jea bwat entri nie.. ngahahaha :DD ) dye fom3 dis year . and dye lha adik aku paling bmasalah ==' . aku tgah bengang kt dye la niee.. w0oiitt . dah fom3 weyy, dok maen2 g . p stdy lha.. nk preksa dh ujong taon nie.. ang nie dah lha mat tensyen , mat bisu suma ang laa.. jgn la bwat malu mama ngn abah , kakak merayuu nie. (cehh , cm lha dye nk bace belog aku nie.. hohohoh ) tue lha keburokakn dye , pemalass , baloqqq , xsedaqq diri nk periksa.. ishh . geram2 . tpy xsemestinya sume bnda burok je kn psai dya.. di smping perangai dye yg memalukn tue . dye nie ada gak lha membanggakn parent aku .. he so0oo GOOD IN SPORT . sport je lha kn . hmmm . dlm km 4beradik , dya lha paling hebat dlm sukan :) atlet skolah la katakn , wakil sna , wakil sni , wakil kbangsaan , suma dya lha.. 0hh , yaa . 1 more thing yg buat aku penink ngn prangai dya adalah . he is playboy ==' terok kn ? s0 girls please beware with mybrother . dye mmg ensem tpy .. adoyai , sila reject oke smpy lha dye da insaf.. huuhu..



adik no.2 :) Muhammad Afif Izzuddin b Mazli [apip] . first word that i can use to describe him is .... GEMOKKK ! owke , adik aku yg nie sgtsgt lha gemokk.. hohohoh . kalo dye senyum bole ilang hidong dye tue.. kahkahkah ! oke , adik yg nie ponn akn amek exam taon nie , dye umo da 12 taon.. da besaqq dh yea apip.. hehehe . kalo aku balek penang , dye lha org paling sebookk nk ukur tinggi ngn aku. hee. owke2 apip menang lha, apip da tinggi dri kakak pon skrgg . :P aku pendek ! hehh. dye sgt xbagos dlm sukan -.- hmm , memalukn . aku ngn adik aku yg fom3 tue , agak cemerlang dlm bidang sukan , tpy dye nie . sumpah , totally out . haarap obesiti jea , lontaq pluru pon xlepass.. apekah ? ==' malu oiytt.. tpy , jgn igt dye gemok , dye xbagos :) dlm kmi 4adikbradik , dye lha yg palinggg CLEVERESTT ! dye pndai.. huhuh. kkak ngn abg dye bodoo ! sket.. ho3x! bkn setakat tue , dye nie pecah tradisi fmily gak arr sebab jadi KETUA PENGAWAS & KETUA MURID kt skolah :DD sgt membanggakn kn ? mmg mama abah syg giler lha kt dya , even dye la yg paling salu kne marah dlm family ~ marah tue kn tnde syg apip :) hehe .



oke , and the youngest in family . adik pompuan aku nie :) Arrisya Izzati bt Mazli [aca] . dye umo 6 taon . oke , umo aku ngn dye jarak 13taon kot.. dlu mse mama aku pregnant and da bersalin dah ponn dekat adik aku yg nie. aku sgt lha X SUKA dekat dya.. mama aku bersalin ponn aku tanak balek g tgok.. aku lagi suke dok hostel enjoy ngn membe2 aku.. aku sgt2 xsuka. huuhu.. yela kn ,sblom wujudnye Aca , aku sorg je kot pmpuan dlm fmily , tbe2 dpt adk pompuan rse cm . ergghhh , ngaciaww lha budak nie.. tpy tue dlu taww.. skunk kitowg da kamcheng.. hehehe. kn aca kn ? kasot pon share, sbb same size , untung la kkak kecik.. haha. :DD sumthing special bout adik aku yg nie.. hmm , disebabkn aku blaja jaohh , adik aku nie tpakse lha mmbesar dgn abg2 dye , xcukup kasih syg seorg kakak kot.. huuhu.. sbb tue lha adik aku jdy cmtu ==' . adik aku yg kecik skali nie tomboy taww.. hadoyaii ~ jgn harap lha dye nk pkai gaun , skirt . ohh , mmg x la kn.. err.. ganas gilerr.. ske maen game , maen bola , maen sgala benda yg bdk2 laki suke maen la.. hadehh , sian adik aku nie, nseb baek aca rmbut pnjg ja taw dak , kalo x ? kompem nmpk cm JANTAN -,-


agak OVER kn entri nie.. hohoho.. belog aku wey , ske hati aku lha.. HAHHA ! pape pon thanx alotsss lha kt mama Bani & abah Mazli sbb besarkn kmi dgn penoh kasihsygg yg xpna kurang :) sayang mama ngn abah :D


Saturday, June 11, 2011

dpt makcik baru :)


salam :)

11/06/2011 : selamat jugak mjlis ptunangan pakcik aku :) hee. aku tmbah mkcik baru lgi taon nie ~ sonok kn adikbadek rmai , ttiap taon da knduri kawen . kalo u alls na tawu , mama aku ank sulong & dya ade 13 org adik.. :DD rmai kn ? HEHEHE . sonok o0u da mkcik pkcik rmai , tmbah2 tyme RAYA . mmg kaye lha kn.. huahaha ! owke ~ kpde mkcik baru : cik munirah kot , aku pon xsure nk pnggil ape kt dya . ==' apekah ? hehe . selamat bertuang yea (: moge kekal hingga ke jinjang pelamin.. aisheh , ayat org dewasa :P

Mkcik baru (: yg sarong cincin tue mama aku taww :

Sronok lha diowg kn (fmily aku) . diowg sonok g tgok org btunang lha , mkn hntaran yg kureng sedap tue lha... aku plak ? mnghabiskn hari2 tensyen aku dgn menghadiri MODUL / LDK sesi semester 3 ! oke , aku paling malas nk attend benda mcm nie ~ dok dlm dewan kuliah tue dgaq ceramah 4 jam ==' WTF ? lpas tue msok dlm group bwat LDK . mmg benda cmtue bagus . aku trime , tpy aku lgi ske aktvti yg outdoor mcm camping tue . pnjat bukit ke ? naek rakit pusin pulau k ? yg tue aku mnat lha.. ini x , dok dlm bilik aircond tue , pastu yg lectrer tue dok blablabla...... hadoyai , tensyen.. tawuu ape aku bwat tyme ceramah 4 jam tue ? biase lha hobi aku . hehehe :) sesi conteng2 smbil menguap 100X :



O0psss termasok plak gmbaq nie :P



* Dgaq citer sem depan pnye MODUL/LDK wat explorace . yg nie baru lha syokkk !! :DD . bye ~


Wednesday, June 8, 2011

ke'hepi'an dlm ke'tension'nan !


salam ~

PERHATIANNN !

entri kali ini akn mmbuatkn anda mnjadi seperti ini :) harap maklumm :


hepi dlm tension yea ?

knape tension weyh ?

students mne x tension kalo da first/second week nie dha dpt assignment yg W0OWW !!! oke , sje bwat gempak.. HAHA ! mood.mood ~ tgah tension nie ==' . stakat assignment xkesah lha weyy . nie ' kechik ' lha . assignment on time hntar taww , full mark lagi . terserah na caye ke x ? muahahha !! * sila letak tgn ke bahuu , mata naik ke ats yeaa :P eh . continue , emmm . aku tension psai lecturers nie . hadoyy ~ susah lha aku nk hadapi sem nie kalo dpt lectrer cmnie pnya gaya ! haa tudiaaa ! God pliss help me ): subject account plak tue -,- bygkn ! cm cerah jea masa depan aku nk repeat ! oppsss ! tanak lha repeat. hayooo00 ~ xckop dgn tue , klas English plak . awat lea madam tue ske suroh bwat public speaking -.-" oke ~ aku tawu benda tue bagos , tpy perasaan aku nie negatif sgt.. huuhuhu . people change rite , but its not easy as we thot ~ hmmm. aku lha tue . bila lha na jdy someone yg betol2 positive thingking yea.. ~

kalo da tension , msti lha bwat smting yg hepi kn ? :)

disebabkn aku nie seorg yg sgt suke brangan , lalu aku ponn meng'edit' lha gmba aku sndiri.. haaha ! ape kne mngena dgn berangan nie ? ==' tape , kalo da hepi dlm tension mmg mcm nie :) poyoo x kalo aku share gmba tue kt blog ? p0yo x poyo . belog aku ! letak gmba aku lha ? takan nk letak gmba lecturer accnt aku plak kn ? oke agains * sila letak tgn ke bahuu , mata naik ke ats yeaa ~ -,- . ksian lctrer tue , tue lha spe suro peliks sgt. kn da kna ~.~ . dah2 . continue dgn kisah poyo aku tue . ngahahaha :DD readers , kalo da dlm mood tension , msti da smthin yg korg na bwat kn ? eheee . sme lha mcm aku :) aku ske tidoqqq ! dgaqq laguuu , ngn edit gmbaqqq . tgok lha hasil aku nie ^.^ / gne photoscape jea pon :D BYE ~






aku dpt agak cmnie lha muke korg pas tgok pix aku.. hiahaha ! da aku kesah ? :)
* sila letak tgn ke bahuu , mata naik ke ats yeaa :P


Sunday, June 5, 2011

homesick terubat :')


salam :)

baru seminggu masok kolej da homesick ? heehee ~ x patot , x patot :P
baru seminggu masok kolej da balek penang ? heee . ~ lagi x patot .

hehhh ! finally , hajat aku na balek penang terhasil walopon hnya sehari ): xpuass doe ! dalam sehari , ape aku bwat ? hmmmm... smpai je penang , xbalek rumah ponn , teros pegi Sik ,Kedah . fuhhh . jaoh aku bjalan -.- mlm smpy bru umah . rajin snggoh yea fmily aku bjln .

pagi Ahad (lima.6.'sebelas)

TOKKK ! TOKKK ! bingit nyeww ~.~ " kakak bangunnnnn !! kte na pegi tgok tiket buss " haishh , bru smpy kemarin , da nk kne balek ke ? huuhu . dengan muke chomm 18 , bersiap lha aku untuk pegi bli tiket bus . Alhamdulillah tiket ade :) kalo x ?? diammm , smbil pikir.. huhuhu.

nex activity :

smpy je umah lepas beli tiket , tak dan ponn na relaxx , " kakak , msak sardin sattt ! , kakak , tlong siang bwang sattt.. kakak... " ==' baruku sedarr , betapa happynyew mama kalo aku balek kn ? -,- pasnie na balek, kne pikir 2,3 kali dlu . lha.. haaha ! :DD pas settle sume tue , packing2 barang . yeshhh ! today we're goiing toooo Taman Belia , Pulau Pinang :) beshnye picnik dlm hujan . suke sgtsgt . mkn nasik lauk air hujan kn ? hahahah ==' tpy x tipuuu lha . best g taman belia nie :) fmily aku sgt suka la beriadah kt situ . j0omm lha , rmai2 pegi sne yea ~ promote penang nie. hahaha ! dpt pgiktirafan x ? ==' . oke , aku mimpi . here , i wanna share some pics lha.. rse rugi lak xletak pics. heeheh :


Bdk penakut (:

Aku jugak lha paling kecik kn ? -,-

Mama , Abah sye . love them (:


0hh . si tinggi dan si ? yela2 aku PENDEK kn ? ==’


nex location ? x sah lha pegi penang , x pegi QB kn ? heehe . pegi sne kejap jea , sebab perot aku da lme benorr mngidam Takoyaki :) dlm byk2 tmpat , kt QB tue jea aku yakin nk mkn Japanese food , sbb yg bwatnye mmg Muslims ~ mkn dgn ragu2 salah taww.. hehehe.. extually na pegi Forever 21 , tpy xsempat ): sedih lha, tape , nex tyme bole pegi lagi . oke , big girl dont cry yea :') . pastue g mane ? ke teratak telok ayer tawar lha yea.. hehhehe . tmpat tue jgk lha yg best . :DD bye . salam . ^.^


Kalo homesick lagi cmne yea ? ==’




Friday, June 3, 2011

N - J (:


salam :)

oke ~ profil pic baru kt FB :) N - J lha kononn. ! haaha ! aku riakk :P . N tue mknenye nme aku la Nurul :) yg J tue . hadesh . maluuu.. haaha ! opkosh lew mysweetheart si Jambu . Jambu nie bkn lha jambu yg ' mke legend , hati kiut tue -,- ' ape klas mnat diorg ~ si jambu nie , aku still tatawu nme betul dya.. kehkeh :DD tape lha , asalkn hatisuci aku nie tawu nk bezakn mne satu Jambu . heee.


Aku maluuuu. Aauuwww ! first day stat klas dh jmpe dya . OMGGG ! haaaaa . hati spe xterlompak kijang kalo jmpe person yg dya admire most kn . aku xterkecuali . tpi , aku control macho je jmpe.. hahaha ! takan na mgedik plak depan dya kn ==' sbb tue aku maluu.. hooho . mggu first klas . org laen sebok kira duit na bli buku . aku ? aku sebok tulis list hari yg aku bole tserempak ngn Jambu.. kahhkahh :DD . agak melampaw aku sem nie :P tapew , tapew . bile ade inspiration bru lha semangat nk stdy . x gitu ? hahaha .


Muke dpt inspiration ^.^ xbley belah gilakkk -,-


sem nie quite tough lha subject dye -,- kne blajaq MAF (cost accounting ) & LAW . sem nie tade kira2 mcm Math . huuhu . sume main dgn fakta . Kantoi lha paper aku pas nie ~,~" aku akn rinduu Math lha pasnie.. huuhu . menda lha bdk akaun kna amek law.. xpaham aku.. hehhh ! blajaq je lha kn , selagi mmpu . xmampu repat la ,ape susah ? kn ? huaa ! frust.frust layan perasaan japp . bye ~