layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Sunday, July 31, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadan :)


salam~




Selamat Menjalankan Ibadah Puasa yea kpd sume umat Islam , tarutama kpd mreke2 yg sye syg dye, dya syg sye & mmber bloggers :) Alhamdulillah , aku still diberi peluang oleh Allah S.W.T untuk menjalankan ibadah puasa pada taon nie ~ even xdpt berpuasa, bersahur, berbuka puasa & berterawih dgn family kt rumah.. aku still kuat taww ! nangis sikit2 jea.. heyy , big girl dont cry , yes dear :') nex week balek penang oke ! mama da xsabar2 tggu tue.. huuhu..

uolls na tawuu x ?

  • Sabda Nabi (s.a.w) : Diberi kepada umatku lima perkara yang belum pernah diberi kepada umat-umat dahulu sebelumnya :

a) Bau mulut orang berpuasa lebih harum daripada kasturi di sisi Allah

b) Segala perbelanjaan dan derita lapar selama puasanya adalah syurga balasannya.

c) Diampunkan dosa-dosa mereka pada malam Lailatul Qadar.

d) Amalan yang dilakukan pada bulan Ramadan digandakan kepada 10 hingga 700 kali ganda, melainkan puasa maka ianya bagiKu, Aku balas kepadanya yang berkuasa menahan syahwatnya, makan minumnnya kerana Aku.

e) Dan mereka dikurniakan nikmat kepada mereka keseronokkan ketika berbuka dan ketika menemui tuhan di akhirat.(Al-Hadith)



~mulianya bulan Ramadan , jgn sekali sia2kn yea , setaon sekali j taww , puasa bagi penoh ! byk2kn mlakukn ibadah dan amalan kebaikan :)


Thursday, July 28, 2011

kesah psai aku derr..


salam :)

hehe. hehehehe ! hahaha ! nahh, gelakk lha puass. maklom la , seronok tgok blog nie berusang -,-" heehh ! wa sebok derr minggu nie. mmg tade sempatnye nk update , apatah lagi desebabkan kekeringan idea. hmmm. pi mna taktaww suma idea tue.. alahhh , bajet cover ==' ckap je lha suma idea tue dah btukar mnjadi rupa test dan assignment.. honestly mmg yaa laa, huhuhu ! serabut.serabutt !!!

err , hari ni jaa , 24hours im sitting front f this lappy . mcm bangang jea ~.~ buat keje yg tatawu dimana ksudahannya.. huhu! kau chill jer derrr ! bnda da na siap.. kay ? pasnie ko shutdown lappy tue , ko ngadap buku FAR&MAF tue. owke , my second bala is test ! on this saturday.. weyy.. 2 subjek kott ! owke, 2 subject it might sound like ' alaaahh , 2 sbjek je ponn.. kecohhh derrr !! ' wak luuu.. 2 sbjek mmg mcm sikit , tpy cer tnye dlu subjek ape... heyy.. FAR ( financial accounting ) ngn MAF (cost accounting ) kottttt ! well, kalo sbjek tue lebih kureng sama tade lha aku nk rse fcuk cm skrg nie. susa kott . test LAW ngn MGT ponn.. tawakaltua'lallah le jwbnye.. huuhu.. mama , i wanna cry );




o0hh , yaaa~ xckop dgn tue , harini mmg aku terkena kaww2 punya arr dlm kelass -.- malang ape lha gaknye yea.. first kna ngn si ein tue -.- , waa chill derrr . oke , astue sringit aku mlayang disebabkan aku nie malas nk mamposs ckp dlm kelas BEL tue.. alahayyee madam , nk singgit j ke ? npe x seratus tross ? huhuh.. da lha kebasahan dlm kelas tady, hujan lebat kemain , tpy tgegeh nk p mkn jgk2.. payung plak xbawakk.. mmg terbaekk wokk.. -..- ape yg bole aku nk ungkapkn kt sini.. aku bencii harini , tpy sukkkaa ! omgeee. bahasa apa tue ? k lha , rsenye i need to pen off here.. kne stdy nie , kalo benda senang cm bisness math k ? statistic k ? i donn care lha.. tpy da masok sbjek account nie , i must pay trillion attention on it.. bye ~



~sume or tgah bising tgok bola ==' sori lha aku minat tgok brenang berirama jea -..-
~sedang menderita pnyakit ulser ! sakitt derr..


Wednesday, July 20, 2011

ke'enjoy'an dalam ke'busy'an ~


salam :) (well hello there world ~ bajet anwarhadi.. haaha !)

semalam baru tgok citer Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2 :) Alaaaaa ! aku tawu aku terlewat tgok citer tue.. kolot lha sgt. huuhu ~ tpy na wat cane , tade yg na meneman . huuhu . xtually aku da tgok citer tue , tpy secara haram lha -.- s0o , bagi menebus kmbali dosa aku tue , aku g lha tgok sendiri kt cinema.. hahahaa ! kira adil la kot cmtue ~ hmmm... tgah plan nk tgok lagi skali citer tue , sbb na tgok dgn adik yg lagi sorg.. t unfair plak kn tgok movie x tggu dya . agak keterlaluan x yea ? heehe ! tapew2 , citer tue yg terakhir , pasnie goodbye HarryPotter ~


tinggal lagi beberape hari nk balek Arau Saudi -,- sgtsgt lha x syiokkk ! assignment ? harem x sentohh ponnn.. hadoyai ~ pas post entri nie aku bwat oke ? hahaha ! alaa, bkn aku tana buwat . tpy awal2 cuti tue sebok mnghabiskn novel Nora Elena , mama aku lha dok push.push suruh bce.. last2 , u know what , mmg assignment tertunggak lha kn.. hiahaha ! sekarang gelak2 lha kan ? tapeww tggu nnti pas cuti , bengkak2 lha mata aku.. hadess !

lists yg aku patot bwat during mid break nie ::

draft for term paper :
tatawu nk bwat -.-" xckop dgn tue da probss plak kn ~

on9 assgnment bel & account :
Bel pnye , finished with fullmark ! mmg lha dpt jwpn kn =='
account pnye ? lcturer tue ckp cm keling ~.~ ape yg kne bwat ponn tataw .

Test 1 [25-31 julai ] :
study lha ngek ! mid break dok goyang kaki plak..
mati lha sume subjek nk bwat dlm minggu tue -.-"

mmg la yg terlist tue SIKIT jewww , tpy.tpy.tpy satu ponn xsentuh agy..
ayaakkkk !! bbye2 . need to focus on mywork -.-
byebye .





Monday, July 18, 2011

perlu ke memilih kawan ?!


salam ~

..............

weyhh ! aku taw aku x sesegak , sefabulous hg kn ? tpy agak2 la .. dlm byk2 friends hg ? aku insan terpilih untuk d'remove ~ ape cer ? aku nie bkn stalk idop hg ponn . ayo0oo.. len la aku nie Jantan yg dok syiokk kcaw ang 24hours. -,-" pelik btoi , benciss sgt k kt aku ? rsenye aku xpna p0nn crik gado2 ngn hg , dlu bsembang oke jea . npe muka aku burok ea xbole kwn dgn hg ? oke.oke ! fine.

satu jea aku nk pesan my dear kawan :

Don’t judge a book by its cover ! :)



at this time, i really miss myfriends or i should called them my besties
miea,akitta,atul,pia,yda,dayah,pqah,bie& mimie . kalo kita djodohkn satu U kn best T.T


Friday, July 15, 2011

amek kau ! -.-"





haaa !! dlu nk maen2 sgt kn ? minat2 jea knon. tpy bile hati tu dah twist ~ skrg da btol2 suka , apa cita ? amek kaw ! tanggung lha sendiri yeaa..

~

padan muka akuuu );


Thursday, July 14, 2011

ohh, my bad ):


salam ~

owke dear , post aku yg lepas citer psai aku nie baik sgt kn ! =='

..............

but not TODAY !
sooryy friends ~

i'm the laziest girl of the day T.T






* caci maki lha aku , aku terima..


Tuesday, July 12, 2011

saya budak baik :)


Salam :)




feel like wanna vomit when read that statement . err , i mean that title up there . kinda poyo kan ? wtfish =='
~
aku xde lha baek mna ponn kalo nk compare aku dgn budak2 yg lagi baek kn.. hooho. aku nie kira in the middle , mati kalo kna dgn madam Fas , dya ckop pantang ! kalu dgn org yg brpikiran & brperasaan in the middle nie.. teeheee ~ mknenye kalo baek ? baek lha engko . kalo jahat , hmmm .. pegi jahatt lha kau.. OMGEEE ~ tanak lha jadi jahat -,- tpy aku bukan nye baek sgt.. ahh sudahh ! peninkk @,@'' ~
............

yang nk dijadikan cerite kononnye aku nie baek sgt.. emmm , bukan ape , aku tensyen lha dgn org yg jenis sume dye nk menang , champion la sgtt . tambah2 kalo bab bckap.. fine , kaw lha hebat kn , isi kaw lha abis mntap kn.. nk menang jea . aku bidas , kaw lawann.. aku lawan , kaw bidass .. sume ko nk menang =='' aku nie jnis xske nk btekak .. kaw nk menang sgt kn ? amek lha.. amek.amekk , bknnye dpt hadiah ponn.. HAAHA ! kalo jdy kes cmtue , aku lha org yg paling penyabar.. oke , go on lha dgn ayat kaw yg power abis tue.. aku cool2 sabar jea dengar , even boleh je aku nk jerit kt mke kaw yg aku ponn nk menangggg jgk !!! tpy aku diam , aku penyabarr.. oppss ! sye kn budak baek.. huuhh~

xtually dlu aku nie bukan lha seorg yg penyabarr , erti kata laen aku nie baran lhaa.. keje angin je satu badan kn ! sume aku jea yg betol.. hahaha ! terok kn ? -.-" tpy tue dlu .. emm , masa aku mula blajaq bkapel.. hooho~ aku dah stat bjinak2 dgn sifat penyabar . mawunyea tidak , dpt bf garang bukan maen ==' same lha dgn kes aku nie , bf aku dlu , sume dya nk menang.. aku nie diam jea xbrani nk mlawan.. huhuhuh! agains saya kn budak baek ~.~" so far , Alhamdulillah lha :) even aku dh single~ oh bahagianya ^^, aku still jdi seorg yg penyabar.. boleh lagi nk bkawan dgn org yg asik nk menang jea kn.. heehe ! sbb aku pnyabar lha kita still kawan.. kalo x ? -,- pikiaqq la sendiqhi . bye .





Tuesday, July 5, 2011

bergayut pnye gayut.. smpy ranting patah =='


salam ~



heyy (: pnah begayut x ? err . bergayut kot henpon lerr , kalo gayut kt pokok ? yg tue ponn aku reti aihh , cekap kott.. hahha ! owke bkn psai monyet yg aku nk stori , tpy psai gayut kt telepon nie haa.. gayut pnya gayut smpy kdit abes lhaa ~ sgala jnis bnefits yg dberikn ponn mmg abes guna -.-" aku mmg pngguna yg setia :) tahniahh utk sya ~ berasap jea poket aku kn =='

0ohh yaa ! aku nie bkn la jnis kaki bergayut.. di telefon yaa.. kalo pokok ? emmm ~ out off topic ~.~ heloo , boifren ponn tadak , laguu mna nk bgayut ? haa , habaq mai .. errr , tpy dlu pnah laa.. teheee ^.^ auuwwwww ! xtipu laa , mmg snok ponn bgayut ngn bf , boleh mnjaa2 , mngada2 , mngedik2 , ehhh !? aku cmnie kaa ? hadoyy ! ==" x KOT ! eheee,,

......

continue.continue . ak dapat idea nk buat post psai nie pas abah aku call tdy.. perbezaan di antara bergayut dgn parent/family dan bergayut dgn boifren ~ ada x prbezaan ? bagi aku lha kn , mmg ada ouu.. huuhu.. based on pngalaman aku laa kn . kalo bgayut ngn boifren , 30minit tue rse cm 5mnit jea .. cpat gilaa doe . standard aku bgayut suam2 kuku , sejam lhaa.. tue citer aku laa , aku tawu da yg gayut smpy 3,4 jam.. oke ~ tatawu lha korg pkai bateri henpon jnis ape kn smpy bole tahan lama cmtue -,- kalo yg gayut smbil charge henpon plak , korg xrse cm kne shot karen ka ? tudiaa eja ==' hehh ! aku xbole gayut smbil charge henpon , rse cm kpala otak aku nie ponn kna charge skali.. hahaha!! owke lha tue pngalaman aku dlu , aku solo skrg , tpy gayut ngn dia lma cmtue jgkk.. hehe :) kpda mereka yg ada boifren r gelfren tue, bgayut la selagi mereka masih ada.. huahaha :DD
......

ermmm , kalo gayut ngn parents plak cane tue ?? honest lha aku ckp , gayut ngn fmily xsmpy 15minit ponn ,tpy dh tatawu nk sembag psai ape ==' oke2 ! jgn bangkang , tue aku pnye pndapat. laen org laen pndpt betol k tidak ? heehe ~ mcm ape yg jadi tdy lha.. sembg pnye smbah ngn abah , rse mcm2 bnda gak lha aku sembang tpy bru 3 minit. apekah ? -.-" tue ponn dh blurr2 ayam tatawu nk sembang ape.. last2 aku mnx izin nk g smyg dlu.. huuhu~ tpy kalo ngn mama , mnjadi o0u smbang bagi aku sejam ponn bule haihh :) tpy after sejam , konpem aku jady blurr2 ayam balikk.. hadoyai ~ napa ea jdi cmtue ?? aku sndiri ponn tatawu.. hohhoho~ perbezaan nie aku jea perasan . HAHA ! org laen tatau lha (: . bye ~

err , tolong hadiahkn kt aku yg kt atas nie (: konpem xgayut dah.. heehe ~



Monday, July 4, 2011

he's back :')


salam :)



· * perhatian : entri kali ini maybe mmpunyai unsur2 jiwang... haaha ~ tpulang lha nk truskn mmbaca atau x .. hehhe :P


suatu malam yg hening lagi sunyi . ketika aku sedap dok tidoqq akibat keletihan yaa amat kerana baru pulang dari Havard ( Gurun, Kedah j ponn ) . BM ponn tungganglanggang -.- mampoih kalo mama baca nie.. huuhu . oke continue to mystory..

emm , sekitar jam 12.30 tghmlm , mlm masih muda tpy aku dh stat psang enjin dengkoqq.. huuhu , letih taww . suddenly , hp aku yg bjnama cokia tue berdering2 , aku yg masih terkapai2 di alam mmpi , tros pickup fon tue tnpa menyedari siapa pemanggilnya.. huuhu . pabila ku terdengaqq suaranya " heloo " lalu tersentap lha aku.. wuuuu , rse cm nk bjurai2 jea air mata aku nie . and at that time , baru aku sedarr , setelah bbrapa lama si dia mngilang , aku still rinduu kn dia.. huhuhu ); sebelum nie , aku cool2 sejuk jea . konon xpeduli lha psai dya , siap block agy dya pnye FB even kitowg x friend ponn ==' terok giler pangai.. padahal , tetiap hari kot aku tpikiaqq psai dya... hmmm , susah doe nk lupa.. huaaaa!! why its so0oo hard T.T

lepas bgayut ngn dia , yg buat aku lagi sentap , he still care bout me.. xcakap kasaqq2 ponn.. dia kata aku yg dok ckp kasaq ngn dia ): sorry , dulu ckp nk kawan kn ? so0o , aku sembang lha cm dok sembang ngn mmbe2 aku.. xsangka dia nk terasa.. hmm , really sorry . skrg , hg bole nmpak kn ? betapa brubahnya aku lepas kita break -,-" sumpahh aku xsedaqq.. hdoyai . well , aku agak tkejut lha bila hg tnya " knapa block org kt FB ? " errr, mmg terkedu lha time tue , pastue aku tnye cane hg taww . agak musykil lha kn.. huuhu . Astue dia bgtaw , sbb dia try check gne Fb mmbe dia a.k.a mirul . xsgke dya try cri aku smpy mcmtue ==' . sorry again ~

hmm , dia call aku ponn sebab dia nk pegi Melaka , dpt sambung blaja kt sna . Alhamdulillah lha , dpt jgk hg nk smbung blajaq kn :') agaknya , sbb dia nk p sna bru dia igt nk call aku kot.. huuhu . xlah , dia ckp , aku lha org first yg dia call sbb nk bgtawu yg dia nk smbung blajaq kt Melaka even his bestfren sofea :) pon tatawu lgi . entah betol entah tidak , mmg dari dlu smpai skrg , aku xpnah xpecaya ape yg dia ckp , err cm complicated jea ==' . senang cmnie lha aku saluu caye kt dia , haaa . kn senang.. hadehh . aku xkisah ponn dia nk smbung blajaq kt sna , risaw lagi lha x . pndai lha dia bwk diri . dia bknnye pmpuan -__-" kalo dia da jmpe awek kt sne ponn pon aku tade hal , aku oke~ as long dia bhgia , tue je aku nk tgok.. :) dekat 2jam lebih bergayut , 2org kedit habes , xckup dgn kedit dua2 plak wat sos tpup , xckop lagi wat lak tebus reward.. perghh , mmg snok sunggoh lha kn . heehe :) mmg malam terindah lha.. HAHHA :DD gelak besaqq tue !




finally , kepada boyfren to bestfiend ~ muhd sufi aka pau fanaz's . tenks for the moment, memories & everything . sorry lha kalo aku da buat pngai.. huuhu . oke2 , aku akn try jdi Izzati yg dlu . emm , jge diri baek2 kt tmpat org tue.. jgn nk mcm2 .. belajaqq rajin2 sufi . ngat apa yg hg bagitaw kt aku smlm.. hg kesian tgok parent hg kn ? hg mesty boley la sufi , aku knai ang luaqq ngn dalam dh haihh :) teeheee . aku akn buat apa yg hg mnx tue , hg tayah la risaww , aku akn sentiasa doakn hg , yg penting hg kna usaha , smbhyg ngn doa tue penting sufi . igt tue ! cehh , wat kemaihh , cm la dia bca blog aku nie.. huahaha !! & satu benda ja aku mnx kt hg.. err , igt lha kt aku even secebis igtan , huuhu .. hg jgn risaww lha , aku xpnah lupa kt hg . hg tue suka pikiaqq lebih , kononnye nnty aku dah ada bf , aku xangkt fon call hg la , ape lha.. suke kn mctue -.- dh la tue , lgi sekali , jgn lupa aku taww. huuhu .. jauh tue Melaka ): t8care yea sufi . bye~


Sunday, July 3, 2011

..aku yang asing..


salam ~

err, sorie , maybe aku xlewat n wish , tpy nk wat laguu mna lgi... hrini ja aku free. huuhu~

...................


CONGRATULATIONS for NOH HUJAN & MIZZ NINA ~





buat Noh tersyg , semoga bahagia selaluu.. today will be my last tears.. huuuhu )': . aku nie bukan lha awek , mahupun ex-awek noh nie.. hehhe ! tpy aku nie kira peminat separuh mati lha vokalis kmpulan Hujan nie ~ HAHHA ! mcm bodo jea nanges sbb Noh kawen :P tapew la , sbgai peminat setia babas Noh . aku akn sentiasa mndoakn kbahagiaan dya . xkesah lha org nk kata dya sombong k ape k ? aku ttp Raingers.. haaha~ :DD Hujan dihati ku :)

its might be true. huuhu~
for : Noh Hujan & my Jambu

Wangi kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu
Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu kau kan hilang di waktu siang

Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta

Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu ini ohh untukmu

Biar pun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta itu memang buta

Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu
Lagu ini ohh untukmu



Song by : Hujan :)