layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Thursday, September 29, 2011

duhai hati ~




next week dah start cuti. sebulan lebih taww tak ( hati ckp ; alahai , sebulan jea ? nk setaon bole -,- ) takesa laa, yg nk dikesah kan nie. cuti lme, rindu taw x ): oke malu !

Uuummm, nk terserempak buat skali dua bole ? bole ? bole ? huuhu. x minta jmpa ponn . mintak tserempak pon da ckup. alaahai rindu ~ smua sbb since i found you laaa ( setaon lebih dah )... aku angau !dude, if u wanna know, * i'm sure u never know -,-' , my life better banyak after i found you. HONESTLY..

err , 5 hari lagi. aku tunggu dgn harapan. ( acehhh, ayat . tde lgi gedik k ? -.-" ) bule tgok jaoh dri ponn jadi laa.. huuuuuu ): oke ! HARAPAN ! bye.

-gonna.miss.myjambu-




Sunday, September 25, 2011

i'm going crazy !


salam...

err, rse kaku jew. yealaaa , dah lama xupdate blog kan.. toksah dok buat ayat pasrah laa . aku dah ckop pasrah plus gilaaa dgn final ACCOUNT haritue -.- tutup !


3 hari aku puasa on9. Salah satu dri nafsu aku yg smbilan tue laa, yea , aku pmpuan byk le nafsu. but i still able to control it.. bukan macam.. abaikan ! 4 papers dah lepas , 2 papers to go.. tana comment byk la psai final . serba sikit aku nk bgtaw . paper perakaunan Islam (ctu231) oke laaa ! paper financial accounting (far200) mcm Pffttttt ! -.-" bahasa censored yaa di situ . paper management (mgt 162) tabikkk, aku sukaa ! tue hasil aku x tidoww semalaman yea :) tahniah ! syabass ! sila usaha lagi untuk 2 lagi paper yea .

disebabkan aku tgah blurr2 ayam , tatawu nk citer ape dlm post nie . ( aku taww , daa org rindu nk bce blog aku kn ? hahha ! bukan 3,4 org yg rindu tapi 2,3 org jea. cehh ! -.- ) mehh aku nk habaqq mai pasai aku taley tidoqq semalaman. tragedi tue bru jea jdi malam tadi. aku tataww laa apa masalah otak aku nie. aku dah pesan kat otak aku nie, surohh tidoqq ! tidooqqq ! esok nk final , tpy x jugak2 nk rsa ngntokk ! -.- haishhh.. kesabaran . umm , mse aku letak kpala atas bantal, dah pkoi 1.50 a.m , dlm perjalanan nk tidoq tue , aku berangan laa macam besa nk bagi cepat lena.. yg jadi masalahnya dah habis 2,3 cerita aku berangan x jugak rsa nk lenaaa.. hdoyaii ! tiba2 rumate aku bangun . aku ponn join laa , masa tue dah pkoi 3 . meraung2 laa kmi dua org sebab x boleh tidoqq. huaaa ! aku nk exam esok, awat tabule nk lena.. huhhh ! sembang 1,2 critaa . pas makan soqq( sahur ) , aku truskan niat aku untuk cuba tidoqq.. cuba lagi berangan dengan crita2 baru.. tapi x jalan jugakkk.. huhhh . dah pkoi 4.20 a.m msa tue . Dgn suasana hujan lebat plus sejuk smpy ke pangkal ulu tulang belakang ( mmg kondisi yg syokk laa kn kalo nk tidoq ) tp aku still x boleh tidoqq , dgn bunyi guruh yg kuat kemain . mmg membantut-bantut kn lagi laa hajat aku nk tidoqq . ( Pssss , aku takot guruhh ! sejak lahir lagi . huuhu -.- ) " cukup laa tue , aku dah fedup dgn hg otak.. lantak hg laa, aku nk rehat hg tamaw rehat ! nnty time final , kalo aku bengong siap hg . aku cari otak laen ! " ( dialog ; ckp dgn otak sndiri )

Alhamdulillah laa , time final tdy otak aku xbuat perangai. confident jaa aku jawab. x jadi nk tukaq otak ! cuma time aku nk amek wuduk tdy aku jdi cm mengong2 sket . step amek wuduk ponn dah tunggang langgang. org lepas bsoh muka , bsoh tgn dulu , aku bantai p basoh telinga. huuuu ! T.T aku tamaw laaa jadi mereng muda2 ney. err , kalo tua ponn tamaw! sekarang ponn aku still x rse ngntok lagi.. sudah kaw ! kna jmpa doctor laa pas nie. Glupppp ! takot . k bye.


i'm going crazy -.- crazy-out-loud tape laa jgk !


p/s : mata dah macam panda . muka dah bgunung-ganang + bkawah2 mcm bulan !


Saturday, September 17, 2011

harinie : 18/9/2011


salam....

bangun pnye lha awal pagi nie , ( but wakeup with tears , aku homesick kot T.T ) dengan semangat berkobar2 nk stdy. kononnye laa ! ehh , hello ! aku mmg stdy oke :) syabas untuk diri sendiri. lepas bangun, mengamuk2 sebab cri knci loker x jmpe. padahal da dlm bg laptop aku -.- mse bila lha aku tarok kt situ ? rsenye aku letak bawah bantal semalam. oke weird ! lepas dah mengamok bagai, aku g gosok gigi. hmmm , pnye semagat nk stdy , aku sempat gosok gigi jea. HAHHA ! andarlas ( anakdarapemalas) ~.~



next ! buka lha buku account , excited nk cover balik chapter partnership yg aku bebal mcm keldai . aku btol2 blurr bab tue. so far , Alhamdulillah . oke la KOT for that chapter. dengan perasaan gembira plus senyum sorg2 ( sbb aku bjaya cover chpter yg aku bodo tue ! ) aku buka lha chapter laen , iaitu Manufacturing . sbb syiokk nk stdy chapter laen , aku tangguhkan dlu niat aku nk mandi.. hooho. andarlas ! sedang aku dok sangap menyelak2 helaian buku account tue , rumate aku yg baru pulang dari penang ponn sampai . ohh my ! aku dah x lonely , ade kawan :) tpy kesangapan aku nk stdy hilang bila dya cakap . " zati , ampa taw dak MGT kna bwat slide show " oke deymmm !!

hilang tros kesangapan aku -,-" . lantas aku amek towel dan segala bagai pergi mandi. sume gara2 kau MGT ! bukan setakat tue jea, sebab kau MGT aku tercatok kt depan lappy nie.. teros buat aku bersangap nk update blog =.= kalo x sebab nk bwat slide show tue , tadenye aku nk on lappy aku nie.. hadoyai ! cepat2 la siap keja aku nie. manyak benda lagi aku nk stdy. kBai !



apa nak jadi , jadi laaa..
aku dah TEKAD..

tpy... ( i hate this word -,- )
aku maluuuuu..

well , maybe tue fitrah aku sebagai seorg perempuan kott.. hehhe
kalo nk ? kna berani laa derr !
OKE FINE . aku tawu lha derr..
we'll look and see yea :) i still hve time...


tumblr photography at charmroyal.com

SILA FOKUS UNTUK FINAL DULU YEA CIK NURUL IZZATI BINTI MAZLI
-,-"


Saturday, September 10, 2011

MAHA hebat kasihsayang seorg ibu :')



salam :)



heyy readers. kesibukan aku selama beberapa minggu nie telah membantotkan hajat2 aku untuk meng'update belog. haritue jea aku sempat , tue ponn sebab aku kna sawan mereng. Lepas dah selesai 2,3 test, baru lha nmpak kelapangan skit , sawan ponn dah kebah (tolong paham aku org kmpong).. for the past test 2 , aku x sure aku boleh score ke x.. hmmm ! aku sedih ya di sini ): First, test MAF or cost accounting , aku tatawu ape yang x kena dgn diri aku nie . at night before the test , aku study bagai nk final exam, gila kau ! tapi bila usha kertas soalan tue , aku jadi cam org bodoh , blur lagi bengap. oke , mula2 aku belagak cool jea cm bdk2 pandai laen yg duduk around aku , buat dulu soalan yg aku agak aku boleh nk score ( bajetnye soalan 25 markah , bole kot dpt 15 markah -,- ) but when my asthma datang menjengah time aku tgah betoi2 pulon bwat test , i'm totally out of control on my test ! ( yg kau ponn asma , xsudah2 kacaw aku kn ? kau nk ape hah ? ubat aku dah kasi kn ? kn ? ) . dah , tutup la cerita pasai test MAF . another but here, the samething happen in my FAR test -.-" and again , i can't performed well on my test. Yea la kan , aku stay up smpai pukoi 2,3 pagi , dgn xboleh nk lelap nya malam tue pnya pulon untuk sbjek FAR yg aku mmg bengap sejak Sem 1 , nie laa hasil yg aku dapat kn ? kesabaran oke !

Aku tanak merungut banyak laa, sebab sakit tue ujian dari Tuhan. Orang yg diuji dengan penyakit nie Tuhan sayang lebih :') aku tabah oke . walawehh , aku bknnye sakit terok bagai kanser,sakit jntung, kecing manis sume tue.. alahai cewi derr. hohho !

Btw, tade sape dapat rse mcm aku rase skrg nie melainkan mama aku sorg jea . aku tatawu nk mengedik dekat spe kalo bukan dekat mama aku sndiri. that night yg mse mama called tue, pnya mengedik laa aku, heehe. aku cakap sakit, xboleh tidoqq malam, itu laa , ini laa.. pnya laa pnjg aku mengedik2 , but my mama just said " dah tue " . hehhe , i'm laughing at mama and than i said " dah tue ? alaaa, habis2 ponn mati, heehe " . silent from other side , and i called my mama and then i heard her voice sound different , i know she's crying :') alahai mama , kakak taw mama risaw , but i'm oke laa. kakak kuat ! hehhe . mama , if u wanna know, mcmtue laa kakak rse bila mama dok citer kt kakak , kaki ngn tangan mama rse kebas tetiap malam , mcm dah nk mati. tetiap mse kakak dok pikiaqq apa yg mama cakap tue, kakak takot taww x ? mama boleh bayang x mcm mna hidop kkak kalo mama dah tadak ? serious , i dont prepare yet . so, please mama , dont talk about death oke ): i really love you... but if kakak p dlu before mama, it will be oke for you kn ? bcoz u still hav alep, apip & aca with you :') Mama . ohh ya & my abah too , if what ever happen to me , i just wanna say , thanks for being with me & teach me how to love ^_^ so much love for both of you .



BYE !

p/s : non-stop hujan kt arau nie -.- nk bnjir lagi ke ?


Monday, September 5, 2011

Aku yang asing.

aku jatuh cinta kt lagu nie ngn vokalis dya skali :)




dgaq lagu nie , terbayang dkat org nie -.- yela kn , aku lha yang asing..


p/s : homesick aku dtg balek ); apa nk jadi, jadi laa . mggu depan aku nk balek penang !


Thursday, September 1, 2011

soul searching :)


i'm still waiting , waiting & waiting ...
memang la penat kalo menunggu nie..
tpi aku x penah rse jemu...
tue lha , syg pnye psai, smpy aku x syg dri aku sndiri..
err, i mean aku x kesian kt diri aku sndiri. heee :)
physically : i'm good in acting , but mentally : i'm bleeding inside . who knows kn ^__^


tumblr photography at charmroyal.com


p/s : perasaan tue kurniaan Tuhan . so brsyukurlah, drpd lgsg tade perasaan. yee dakk !!