layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Thursday, October 27, 2011

abah


salam...

tade byk ponn na tulis. hmmm.. but i wanna share somethin here.. berita sedih untuk aku, kalo korang x tmpg sedih ponn doesn't matter. lol

Abah sakit ): kne tahan wad..
sakit ; jangkitan kuman dalam kepala ( i'm not really sure actually , tpy yg tue laa mama ckp )
dengar mcm terokk kn? sbb ' kepala '
tpy tgok Abah cool jea, sehat mcm biase...
few days before this, Abah sakit terok sgt. asik kne ulangalik g klinik jea
hmmmm..... well, mayb abah tana ktowg risaww kot.. hu3
cepat sehat yea Abah. i miss you so muchhh :'(


Bai



Tuesday, October 25, 2011

No-Title


salam :)


heyy. sori , aku malas giler nk update blog -,- ( bkn malas ! tde idea sbnrnye kn ? ) yealaa. FINE ! sebab tue laa title pon dah jadi : No-Title . untuk mengurangkan sikap malas yg semakin hari semakin malas ( oh well, Andarlas kn ! ) aku gagahkan juga otak dgn jari jemari kontot aku nie untuk menaip... hmmmm..

harini 25/10/2011 bersamaan dengan besday adik aku yg kecik sekali a.k.a Aca :) dah 6 taon dah umo dya .. 3,4 taon lagi , kitorg bakal share baju. sebab ?? sebab aku kecik, dya renjong/tinggi . Maluuu jgk, yela kn adik besaqq dari kkak, tpy na wat cane dah mmg Tuhan tentukan mcmtue. aku bsyukur :)



- Having a SISTER is like having a best friend you can't get rid of. You know whatever you do, they'll still be there :') -

bye !



Sunday, October 16, 2011

i am 6 y/o



Salam :)


for the whole day, i've fun being 6 y/o lady. ngahahaha ! actually, aku join adik aku pnye skolah punye trip ( xyah lea nk bajet konon g trip sgt derr ! -,- ) ha'aa , yea laaa... sbenarnyea, aku ikut adik aku g rombongan Tadika Kemas ( puass ? ). aku tanak pegi pomm menda2 buang mse nie.. adik aku tue yg pndai2 boh nme aku ( cehh, padahal ugut adik ngn pisaw suruh letak nme aku skali . oke tipu ! ).

tak salah kot, kalo aku nk merasa balik zaman aku kanak2 dulu.. rinduuuuuuu....





Bai :)



Thursday, October 13, 2011

my future : #duit !


POWER OF MONEY. Terutama untuk orang tedekut mcm aku -,-

i didn't knew bout this till my mum told me last night...
it just a short story that happen between my mama and abah, and it makes me realize for sumthin lol.


here's the dialogue


mama : " awat abah xbagi duit belanja kt kakak ? tetiap hari dya dok perabih duit ina ngn nana " (my aunties)

abah : " duit kakak pnya belambak, kakak dok simpan nak buat apa ? nk bagi laki dya perabih duit dya la tue "


........................................

tudiaaa aihhhhhh... x tersangka aku, beliau akan berkata begitu -,-" banyak teqha mna sgt duit aku tue tataw laa, kot mna ponn beliau jgak yg kasi.. hishh..

ohh well, aku mmg kedekut ponnnnn... tapi aku kedekut dengan diri aku sendiri jaaaa.. kalo ada org nk gna ka ? nk pinjam ka duit aku tue, mmg aku xkesah.. amek lea , pinjam lea ( elehh, bajet pemurah lettewww ) ehh , aku mmg baek ponnnnnn -..- Bkn ape, aku syggg duit tue. x ke penyayang aku nie.. kehhkehhh ! :DD

but when he talked bout my future husband. ohhh pleaseeee ! takan lea aku nk kasi laki aku perabih duit aku... agak2 kot. my money is my money and your money is my money too.. haahaha. k Bai :)







Tuesday, October 11, 2011

Sunday, October 9, 2011

sama maksud cuma ejaan yg berbeza..


salam people...

sedikit luahan hati harinie. Uummm, this word has the same meaning but we might use to mention it differently especially among north people.. org utara jealaa, aku x rase org2 belah selatan ngn timur gna perkataan nie. maybe laaa. heee. normally, people ( hnya org utara , i guess -,- ) akan gne perkataan nie xkira masa.. Contohnya laa, masa marah la, dok brgelak ketawa laa, frust laa, tension laa, tgah makan laa, tgok bola laa and blablabla... hmmm, bole dikatakan perkataan wajib laa, especially among boys ( girls pon ade jgk aihhh, oke fine ! ) . bagi korg laa kn, yg mne paling mnyakitkan hati ??

1) Haram laaaa...!

2) Hare laaa.. !

3) Nak harammmm !


kalo aku, sume aku x suke ! mcm nk taboh (belasah) jea spe yg ckap -,-' sape la agaknye org yg mula2 (sejak zaman dulu kala) yg guna perkataan nie . tahniahh laa, ianya telah berjaya menjadi ikutan.. cehhh.. before this, aku xkesah sgt ponn dgn perkataan nie. tpi tatawu laa knape malam nie aku jadi tacin sgtsgt.. huuhu. kBai.





Friday, October 7, 2011

duhai budak perempuan


salam...

pkol 12 malam ; tadi jejalan kaki nk balik rumah dgn mama ngn apit gemok, i saw a girl. sedappp baek ko yea melepak sembang dgn lelaki2 mne ntah -,-" kalo time tue siang cerah menerang bak silau mata nie, i don't mind. duduk laa sembang lme mne ponn.. but that time is already 12 o'clock at midnight (malam dah xmuda yea time tue ).




If she is just around my age, aku boleh trima laaa. mungkin biase kot for ladies2 yg sosial nie nk bsembang huuhaahuuhaa ngn laki time2 mcmtue . but serious aku x suka ! inikan pulak that girl tue, bru 12 tahun. sme besaqq adik aku jea. aku tawu ponn sbb adik aku ckp bdak prempuan tue satu skolah ngn dia. bila bdak tue tgok aku jln ngn mama aku tros cepat2 ko belah yea. tawuu pon takot cikgu ( siap ko nnti mama aku rotan ! )

ohh my. mmg aku terkejut laa jgk kn even masalah2 sosial mcmnie dah selalu dengar sgt kn.. musykilnye , parent dya tatawu ke dya kuaqq tgah2 malam nie ? naek motor plak tue.. gpon bdk tue bkn datang dari kawasan rumah aku, nuuu kt penaga nuhhhh.. jaoh benor kome merayaw yea budak.. salut lahh.. berani kome ... bukan nk memburokkan dya. boleh bayang x umo bru 12 dah pandai kuaq malam , i mean tengah2 malam. naek motor yg jaoh smpy bkilo2 meter.. kalo jadi pape x ke padan muka ! hdoyai.. t da msok sekolah menengah . dah abes sekolah . ntah ape laa jdi yea kt bdk tue..



nk jdi cmnie kea ?

nk nasihat ponn, awok nie idaknye baguihh sgt, yea dakkk ! tpy beringat laa. kita perempuan, anak dara. ada adab dya, ada tatatertib dya, ada maruah dya. jge elok2 suma tue. nk seronok ade masa dya, tpy pikiaqq apa kita buat tue parent kita seronok ke ? diowrg maluu kot weyh.. jage adap kita, maruah kita elok2 yea sygg. nnty nangis xberlagu kott.. ckoplaa tue, jgn kasi aku nmpak lgi sekali yea syg . t aku ligan hg pakai kayu . bye.



p/s ; npe bahasa aku campoq adok sgt nie -,-


Wednesday, October 5, 2011

aku benci kt hg la wey [!]


salam ( menggelegak jep dlm hati neyh ! )


wey aku benci laa kt hg ! bole beramboss laaa dri ruangan hidup aku, hari-hari aku. DASAR BINATANG !! mmg binatang ponn.. -,-"

menatang-mentang dekat sebulan aku p berjihad (exam) . hg buat onar kat blakang aku. amek kesempatan yg ada. weyy. jijik laa aku kt hg. kalo hensem.gagah.stylo aku boleh trima. at least, se'cute en.kucing ponn aku boleh terima kewujudan hg.. tapi masalahnya. hg tue scary taww dak. meremang2 bulu roma aku.. p laa usha kt cermin dulu rupa diri hg.. 0oo, hg rsa hg lari lajuu , hg atlet sgt laa ? sila pegi mamposs ! fight dgn mr.cheetah dlu oke !

Sebelom aku maraung2 histeria dlm rumah... sebelom hg kna belasah sampai maut dgn adik2 aku. aku mintak hg berambos dari hidop aku ( aku HALAU nie , jgn memain ). kalo hg muncul lagi depan mata aku... aku... aku.. err, akuuu.. aku nangisss ! huaaaaa.. aku benci taww dak kt hg... )': dasar binatang jijiks...



mcm nk mencarut jea kt hg.. (err, tapi mencarut tue cane hah ? ) hahaha. kbai !


Tuesday, October 4, 2011

tamat suda semester 3 :D


Salam :)

tumblr photography at charmroyal.com

harinie (4/10/11) hari last aku sbg seorg student akaun bagi SEMESTER 3 ( caps lock yea di situ, toksah dok bwat syiok laa knon dah nk grad ). paper last tadi, paper commercial law. mmg aku senyum sorg2 laa jawab paper tue tadi. ape yg spot sume masok. yea dokk !! hahaha. mmg 2,3 hari stayed up bagai nk rakk, errr, tpy fokus untuk spot jea laa. hahha, tpi bagi aku berbaloi laaa sbb aku bole jawab :P siap sejam awal tawu jahh ! hahha.

kat sni aku nk tumpang citer, i dont like the way ketua pengawas tue lie. oke ayat hinduuu.. hehe. tade laaa, selama mana aku hidop , xpenah lagi laa aku jmpe ketua pengawas jge exam yg cenggitu. ayat dea. perghhh!!!! kalo nk compare ngn sambal belacan aku buat, ayat dea lagi kaw ! kaw ! pnye pedasss ! agak2 laa tuan . kalo udah mike geram bebeno dekat student2 yg jlannye terkedek2 tue ( NOT me ) , gne laa language yg agak suit2 sket. ini idokk , slamberr perot buncit mike jeaa , kta diowg tue jalan lmbat cm nk pegi ro**n. kalo udah diowg tue sangap bebeno, tadenye deme2 tue nk jlan terkedek2. hadoyai.. sgt xsesuai utk bdak bwah umur cam aku :P nseb laa dpt KP garang ! trus spoil nk jwb exam -,-' tpy bukan aku lea, aku lajuuuu jea jawab. hahaha !

cerr tgok kucin nie, garang2 ponn cute jerr aku nengok. bkn mcm beliau -,-

skrg tana pk banyak laa. doa udah, usaha sudah. ikhtiaqq sudah. tinggal tawakal jea lhaa skrg nie... ape nk jadi dgn result aku sem nie ? cane pointer aku sem nie ?? huuhu. tawakal tu a'lallah leaa jwbnye. ummm, cuti sem sebulan lebih kott . heehe. majoriti , mmbe2 aku yg gegurl nie nk belajaq masak. haaha . asai cuti jea blajaq msak, dri sem 1 lagi aku dengaq. hai ! x pndai2 msak lagi k ? :P ( oke, mcm kte kt dri sndiri jea. cishhh -,- ) ermm. sentap ! kBai .


p/s ;
-angau tahap gaban, sume org kecik stylo ala2 kaw, sume aku kte kaw. hahha. mklomla rabon !
-finally, x dpt jgk nk tserempak dgn kaw ): ada jodoh kte jmpe lagi. huuu.
-cuti nie nk kna tmbah berat badan. hohoo :DD