layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Friday, June 17, 2011

sibling ^^


salam ~

.........

xtually aku tgah bengang ngn adeq aku yg no. 1 neyh -,- . disebabkn aku tgah bengang kt dye , tros terlintas idea dlm paleotak aku nk citer psai adikbradek aku.. even , entri nie nmpak mcm childish ==' cm xsnonoh jea kn citer psai adik2 , cm dah abes idea gilerr kn ? o0hh , aku xkesah ! hahaha . asalkn belog aku nie xbersawang sudah.. nk tawu npe aku bengang ? tdy elok aku dok mngadap lppy nie , tbe2 cikgu skolah adik aku call abah aku . hati aku panaihh dahh tyme tue.. haishh ! buat prangai lagi ka bdak nie -,-" . rupa2nya mmg betoi ponn.. betuah!!! pnya bdak.. xksian kt mama ngn abah ka ? hadoyaii ~ da alang2 nk citer psai dye kn . elokk aku citer jea psai bjenis2 perangai adik2 aku nie . adikberadik kitowg xrmai ponn. 4 org jea . and im the eldest . kakak mithali taw. hohoho . wink2 *,* bangge kjap..



oke ~ this is my brother . his name Muhammad Alif Izzuddin bin Mazli [alip] . ( ohh, sumpah rse cm geli jea bwat entri nie.. ngahahaha :DD ) dye fom3 dis year . and dye lha adik aku paling bmasalah ==' . aku tgah bengang kt dye la niee.. w0oiitt . dah fom3 weyy, dok maen2 g . p stdy lha.. nk preksa dh ujong taon nie.. ang nie dah lha mat tensyen , mat bisu suma ang laa.. jgn la bwat malu mama ngn abah , kakak merayuu nie. (cehh , cm lha dye nk bace belog aku nie.. hohohoh ) tue lha keburokakn dye , pemalass , baloqqq , xsedaqq diri nk periksa.. ishh . geram2 . tpy xsemestinya sume bnda burok je kn psai dya.. di smping perangai dye yg memalukn tue . dye nie ada gak lha membanggakn parent aku .. he so0oo GOOD IN SPORT . sport je lha kn . hmmm . dlm km 4beradik , dya lha paling hebat dlm sukan :) atlet skolah la katakn , wakil sna , wakil sni , wakil kbangsaan , suma dya lha.. 0hh , yaa . 1 more thing yg buat aku penink ngn prangai dya adalah . he is playboy ==' terok kn ? s0 girls please beware with mybrother . dye mmg ensem tpy .. adoyai , sila reject oke smpy lha dye da insaf.. huuhu..



adik no.2 :) Muhammad Afif Izzuddin b Mazli [apip] . first word that i can use to describe him is .... GEMOKKK ! owke , adik aku yg nie sgtsgt lha gemokk.. hohohoh . kalo dye senyum bole ilang hidong dye tue.. kahkahkah ! oke , adik yg nie ponn akn amek exam taon nie , dye umo da 12 taon.. da besaqq dh yea apip.. hehehe . kalo aku balek penang , dye lha org paling sebookk nk ukur tinggi ngn aku. hee. owke2 apip menang lha, apip da tinggi dri kakak pon skrgg . :P aku pendek ! hehh. dye sgt xbagos dlm sukan -.- hmm , memalukn . aku ngn adik aku yg fom3 tue , agak cemerlang dlm bidang sukan , tpy dye nie . sumpah , totally out . haarap obesiti jea , lontaq pluru pon xlepass.. apekah ? ==' malu oiytt.. tpy , jgn igt dye gemok , dye xbagos :) dlm kmi 4adikbradik , dye lha yg palinggg CLEVERESTT ! dye pndai.. huhuh. kkak ngn abg dye bodoo ! sket.. ho3x! bkn setakat tue , dye nie pecah tradisi fmily gak arr sebab jadi KETUA PENGAWAS & KETUA MURID kt skolah :DD sgt membanggakn kn ? mmg mama abah syg giler lha kt dya , even dye la yg paling salu kne marah dlm family ~ marah tue kn tnde syg apip :) hehe .



oke , and the youngest in family . adik pompuan aku nie :) Arrisya Izzati bt Mazli [aca] . dye umo 6 taon . oke , umo aku ngn dye jarak 13taon kot.. dlu mse mama aku pregnant and da bersalin dah ponn dekat adik aku yg nie. aku sgt lha X SUKA dekat dya.. mama aku bersalin ponn aku tanak balek g tgok.. aku lagi suke dok hostel enjoy ngn membe2 aku.. aku sgt2 xsuka. huuhu.. yela kn ,sblom wujudnye Aca , aku sorg je kot pmpuan dlm fmily , tbe2 dpt adk pompuan rse cm . ergghhh , ngaciaww lha budak nie.. tpy tue dlu taww.. skunk kitowg da kamcheng.. hehehe. kn aca kn ? kasot pon share, sbb same size , untung la kkak kecik.. haha. :DD sumthing special bout adik aku yg nie.. hmm , disebabkn aku blaja jaohh , adik aku nie tpakse lha mmbesar dgn abg2 dye , xcukup kasih syg seorg kakak kot.. huuhu.. sbb tue lha adik aku jdy cmtu ==' . adik aku yg kecik skali nie tomboy taww.. hadoyaii ~ jgn harap lha dye nk pkai gaun , skirt . ohh , mmg x la kn.. err.. ganas gilerr.. ske maen game , maen bola , maen sgala benda yg bdk2 laki suke maen la.. hadehh , sian adik aku nie, nseb baek aca rmbut pnjg ja taw dak , kalo x ? kompem nmpk cm JANTAN -,-


agak OVER kn entri nie.. hohoho.. belog aku wey , ske hati aku lha.. HAHHA ! pape pon thanx alotsss lha kt mama Bani & abah Mazli sbb besarkn kmi dgn penoh kasihsygg yg xpna kurang :) sayang mama ngn abah :D


3 comments:

  1. rambut dia masih panjang.. lagipun jauh perjalanan usia.. sempat lg tuk diperbetulkn

    ReplyDelete
  2. terunagiler ; InsyaAllah .

    cik mera : ehehe , adik tue :P

    ReplyDelete