layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Thursday, January 20, 2011

ntah hape2 ntah ! -.-"


morning yea ~ agak tunggangterbalek la mood aku pagi2 nieyh. urghhh! na taw ak wat ape ? haaa. pagi2 tdy.. i mean skunk nie gak laa kn.. aku baru jea pas hav fun dgn members aku.. yela.. sonok giler wat morning-walk tdy dgn ber'baju kurung' SONOK la sgt kn -.-" (*kelas batal tanak bgtao awai2, kalo x xkcaw la tyme tidoq aku, da tue xpayah la susah2 aku na bgun awai, mndi awai, iron baju yg gne smata2 tok morningwalk, buang masa suma tuhh...! uu'tt betoi laa.. aaaa!!!) bukan setakat tue jaa.. x cukop ngn morningwalk, ntah cmna la aku bule jatohh tngga tdy.. +.+" huaaa! apa la nseb.. jatoh saham la weyh, da plak si mamat nie tgok aku tyme jatuh tue.. huhuhu! nseb baek una ckp aku jatoh ala2 'pmpuan mlayu terakhir' xla aku nk rsa segan sgt kn, dri pkai jeans kalo jatoh kompem tkangkang aku kt situ.. haiyyaa!! takan aku nk salah kn kasot aku yg tingi tue plak kn ? kerna jasa kasot tue la aku nmpak lebih tingi dari biasa -.- fine, aku taw aku pendek. alaa, yg membe aku tue bajet, xbagi aku pkai kasot tu dah.. huhuh.. xpdulik, ak nk pkai jgak.. huuuu... hari nie aku malu, marah, geram, sedih.. haa nah, suma cmpoqq skali.. sabaq je la noh.. hmmm~

Friday, January 14, 2011

kena DENDA !


harinie ~ 14 Jan 2011 ;

koko kna denda kot hrini -.- sadiss betoi.. alahye~ stakat lewat bsebab kot.. bknnye saja2 lewat.. haiyya ! da terang tangtang ktowg ckp ckgu bgi permission datang lewat koko.. huhh! brade komander uh nk menang jugakkk.. yela la, ko komander kn ? kitowg nie mcm semut kecik jea ko tgokk.. alooo~ rmai g dtg lewat... asai komander laen wat dekk jea o.O ? ko nie g-punk sgt kot.. aku ANTI betoi la org jipang nie.. ~.~ cube la sporting sket.. huhuhu.. weyh, malu kot kna wat 'starjump' depan org rmai... ! padaa la... jatuh la standard budak femes cm aku nie.. hahaha ! gila poyo :p tapa.. aku akn make sure harini jea aku tlewat.. pasnie aku takan tgok da mke komander jipang tue lagi.. ahhh! belah laa kaw.. shuuhhh..shuhhh ...

Sunday, January 9, 2011

loghat perak :)


eh2. aku x tpikio pon na blajo longhat perak nie (: tpy atas permintaan someone la kn.. hehe. aku try2 laa jgk, tpy sahsah lingkop.. haha.. aku org utara nk ckp perak -.-" adess, memang len glerr sleng dya uh.. huuhu.. ahh, xkesah sume tue.. heee~ aku akn usaha smpy aku dpt gred A for loghat perak nie.. haaha :D just for you ^.^

*antara list2 yg aku dpt :)
1. Ate = (habis tu/abis tu)
2. Bolen = bogel
3. Bantei = hentam/pukul/belasah
4. Bertohor = berlapar / menahan diri daripada makan
5. bengkin/bengkeng/bengken = garang
6. Bulor = luntur/lusuh
7. Bejeghaib = mcm hampir2 melekat
8. Biut = degil
9. Besit = sebat
10. Ngelewor - Terumbang ambing kekiri ke kanan
11. Meraban Teben [Reyben Teyben] - Tak Tentu Arah
12. NGELENYOR - GATAI Mengedik atau pun ngada²
13 perok - JAKUN ATAU TAK PERENAH TENGOK BARANG
14. toben - tua bangka
15. nyeghogin - tersenyum sorang diri
16. mentekedaghoh - MAKAN
17. Meroloh - Tidor
18. Kumbo - punggah barang-barang
19. Dedor- demam
20. Yangat = minuman paneih (tea, kopi, melo, neskepe dll)
21. Tengin- bodoh
22. Rhodok - tak tentu arah,yang bukan-bukan
23. Auta - Pembohong
24. Telagoh - berkelahi
25. Megchechor - Cicir
26. Libang Libu - x tentu arah
27. thereban - Buang
28. Tembok - tepi jalan tar
29. Nga - Mengail
30. Ngelat - tipu
31. Suh - senyap sunyi
32. Hangat Pijo - panas
33. Tagan - suatu alat yang digunakan untuk menang
34. Ngelupor - mengelupur
35. Kendian - kemudian
36. Tehnang - Aim
37. Ghebor - Selimut
38. Semedang - Selalu
39. Cat Ci Bo - pepatung
40. Labun - Tipu
41. Tak Sior - tak nak
42. Dabei - beg duit
43. Beda'ah - Tipu
44. Kulu Kelo - kesana kesini
45. Ngocah - usik-usik
46. Seloroh- gurau
47. Tuang - ponteng
48. Mengeligih - kesejukan
49. Jongket - gatal
50. Bengkeng - garang
51. Bertohor - berlapar
52. Getik - menyampah
53. Leboh - dah pergi
54. Meletun - Melatun
55. Tumpo - mati
56. Tak Mandang - tak ada
57. Gelor - panggilan
58. Teman - saya
59. Kume - saya
60. Kome - mereka
61. Mike - kamu
62. Mengeteh - lepak minum ngan kawan2
63. Senayan - isnin
64. Ayor - air
65. Nyior - buah kelapa
66. Terkalin - terbalik
67. Soreh - Berkenal

errr.. agak susah lol aku na sebot loghat2 nie.. wuuuwuuu.. =.="

Friday, January 7, 2011

HAPPY :D


aku tamao cakap banyak, memang aku dalam mood happy skunk nie. sebab apa, xperlu diberitahu.. just aku nak TEKAN kn dekat sini. that im reallyreally happy with mylife now (: tenks for him

happy Pictures, Images and Photos

Tuesday, January 4, 2011

IYIY missin' you :P


haahaha. tadew pape ponn. tiba-tiba jady terindu sgtbgat kat membe aku sorg nie. haisshhh ! da la ter''remove' dya kt FB hadoish ! terokkk betoi aku nie :P hahha. tapa2, jnjy dya da accept aku balek sbgai kwn dya kt fb uh.. fuhhh ! lega sgt.. heeee.. 'sorry yea yin, xsngajeww' huhuhuh. kita kawan kn ? kn ? hahaha. hopefully kita bole jdy kawan smpy bilabila la.. tue pon kalo boleh.. hehehe. da. merepek jea. borink kelas lmbat hari nie. 4.30 pm bru stat. heyy, bole tidoq smpy 3 round taww.. huhu. gotta go :)

*serabott tgok ika kt tepi nie -.- hahaa. kiddin' lol

Sunday, January 2, 2011

aku & celak :)


hehehe~ aku & celak. cerita nie mengisahkan tntang aku yg teramat rapat dengan celak... heee. aku p mna ponn mesti pkai celak, WAJIBON la bagi aku.. hahaha! kuar umah je mesti pkai celak, kalo zaman skolah dlu, g kelas pkai, g makan pakai, g prep pkai g mne2 je laa pasti aku pkai celak.. fuhhh, btapa fanatiknya aku ngn celak.. ngeeee~ tpy da la tyme yg aku xpkai celak. kalo aku xpkai membe2 aku musti tegoq " kecik nmpak len gila kalo xpkai celak " s0o, bagi mngekalkn identiti aku nie, aku troskn memakai celak, smpy la da seseorg hamba Allah nie bjaya memisahkn aku dgn celak. ); hmmmm. shean celak tue. hu3. hamba Allah tue, x lain x bukan, ' en.pau ' emm, dya la org yg berjaya memisahkn aku dgn celak. wuuuwuuu. aku brubah pon atas dasar advice dya, pau XSUKA aku pkai celak.. tatawu la sbb ape, tpy kalo da syg mnya psai, aku ikot je la advice dya. even ,msa mula xpkai celak aku rasa cm weird gilakk. uhh, lama-lama aku da tbiasa :) n sekarang aku da berpisah dengan celak. ohh ya, bkan setakan celak, aku pon da berpisah dgn pau. huhhh! cool nrul cool.. :| toksah la dok pikiaq psai dya dah. oke ! chill jaa, sakit tue mmg, nnti lma2 ilang la.. sabar nurul... be strongggg :/ and now, aku bebas tanpa celak & pau, aku pon da lme xpkai celak, soo aku mmg da xpkai ponn.. hehe. pkai jgk, tpy jarang laa.. hehe. ngat na pkai celak balek la :P ahahaha ! sebab da tade sape nk halang aku kn.. ^.^

^.^ nie pix tyme zaman aku becelak :) weee~

haaa, nie imej baru aku la.. hahakk! aku tanpa celak :)
tenks kepada pau coz da pisahkn aku ngn celak !