layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Wednesday, August 31, 2011

RAYA 2011 :D


salam Aidilfitri :)


post kali nie aku tanak ckp banyak2. aku insappp.. hohoho! s0o , sebagai pengganti hasil karya aku yg serba serbi merapu yg tade pekdah tue, aku sajikan gambaqq2 jea owke :)

family sye :) rumah aku x villa mcm umah hangpa . yea dakk ! :D

" Dato' Mazli :) "

mama abah saya :)

sumbangan untuk kanak2 yea -.-

keinsafan terpancar di wajah mat tension :P

sumbangan untuk pelajar cmerlang 2011 :)

aku tawu pose mcmtue jea. hahha !!

kn ayu Aca mcm nie. kalo x perangai dia.. MasyaAllah...

duit tede ? mercun ponn jady laa :D

family belah abah :) yg x bestnye pix aku tade -.-

panjangnya barisan :DD

eh , org bagi det raya ponn tamo ka ? :P

oishh , gigi tadak ! hahha ! :DD

family sebelah mama :) kurang lagi 7 org jea ~

peace ! samat hari rye . maap zahir batin :D
kbai !



p/s : raya taon nie x bpe meriah la -.- donno why.. hmmm..


Wednesday, August 24, 2011

aku excited gilaaa wehh [!]


first . Assalamualaikum.....

oke ! sumpah aku excited smpai nk meleleh ayaq mata kalo boley.. hahaha ! boleh bayang x ? kalo korg dpt respond/feedback dri org yg korg minat bagai nk rak !! hah ? hah ? rse mcm nk jerit kn ? rse mcm nk lompat howyeahh2 kn ? err.. oke , maybe korg x . aku sorg jea cmtue.. -,-' tpy tue la perasaan yg aku tgah alami skrg... org yg aku puja selama nie ( oke ! dya bkn yg first , mayb yg ke-10 atau ... yg first tetap Allah S.W.T ) rply cmmnt aku :') even dia just tulis ' ur welcome ' bagi aku , oh myy .. ia sgt berharga.. hahahha !! ( aku mmg Jakun ! ada msalah -.- ) xtually aku add mmbe dya , tapy xsangka dya yg rply kan... :P maseh yea.. org lain yg aku add org lain yg welcome kn :DD

org tue x laen x bukan Noh HUjan ku syggg laaa :DD ! ( weyy , relax arr . laki org tue. hehh ! :P ) tapew laa , sblom dya akad nikah . aku menangis mcm org hilang anak taw.. kehkehhh ! mizz nina dah sound tanak bermadu.. heehe ! aku tanak la amek laki org.. aku minat jea.. :)

gedik x gedik . korg mnyampah ke mual ke.. aku x kira , aku nk share jgk benda tue kt sni.. aku xpedulikk aku nk riak skit hrini.. heehe ! oke ! nak #FAINT !!




err.. aku syiokkk sniri jea tue.. heehe ! :P bye.


* p/s : aku mmg ske SS ( syoksndiri) habit dari kecik.. hehh !




Tuesday, August 23, 2011

howyeahhh ! balek kampong :D


salam ,

well hello :D i'm so excited , ( rse mcm jakun na balik kmpong . hehhh ! ) nie la first rye yg bwat aku rse mcm btol2 balek kmpong , heee :) maybe sbb sblom nie , parent aku sndiri yg dtg jmput aku dari jaohh ( penang j ponn :P ) . kali nie aku balik penang naik bus :DD bru lha rse cam balik kampong gituu ^.^ heehe ! bukan aku nk riak ataupun takbur -.- buat pngetahuan semua , kmpung sebelah mama ngn abah aku suma dalam penang , dekat cehh plak tue ngn rumah ==' tade feel balik kmpong lgsg.. huhh ! so.. x jadi masalah la kan , if raya kali nie aku nk excited lebih.. heee. ( pegi beramboss kalo nk kta aku ngada2 -,- )

owke2. what i'm gonna do first ?? ohyeahhh3.. aku syiokkk smpai ke hujung rambut nie kott.. haaha ! nk start packing neyhh , member2 sekeliling aku nie sedih jea meratap aku nk balik dlu dri diorg... bersabar yea syg :)


bila aku check out balik list yg aku nk bwak balik.. hmmmmm.. majoritinya buku -.-" aku nk balik raya nie weyhhh.. belunggok2 plak assignment yg nk kna bwat. hampehhh.. asalnye plan na bwak balik bku sbb na stdy ( kononnye laa !! ) tpy bile dah assignment nalaaa pnya byk. hmmm, pakai x braya sakan lha aku.. sobs3x! T.T

err.. toksah dok sedih tyme2 nie :) excited nk balekk kot.. hahahaa !! rindu katil kt umahh , seminggu kot aku x balek.. huuhu ( seminggu j ponn -,- ) err... ckop la tue .. lagi byk aku tulis , lagi aku merapuu.. sblom aku out of topic , better aku chow dlu. bye2 ! :DD

aku rinduu bilik aku T_T ( b'imeginasi bilik aku cm kt atas nie. woww ! #SS )


Friday, August 19, 2011

my future : #sahur !


situation : around 4.30 am/ 20.8.11, bangun sahur dgn rumate :)

issue : sahur lepas kawen -.-

here's the dialogue

me : mngunyah biskut while wondering , " ishhh ! camna la kawen nnty ? nk jamu laki makan soqq(sahur) apa tataw.. takan nk telan biskut mcm kita la nie.. kalo kt rumah , mama kejot tros turun makaan, x sempat lgsg nk mnolong -.- "

rumate : she's start laughing , " haiii , makan biskut lha kita ngn laki kita nnty . mcm la nie , prepare sesiap biskut kt tepi katil . 4.30 , bgun makan , pastue tros smbong tidoqq. Jgn lupa kunci jam 6.30 ka 6.45 ka bgun subuh... " HAHAHA !!

.................

ohh mann ! takan lha pas kawen aku nak soqq makan biskut kot ? ==' NOO WAYYY ! kna belajaq bgun awai tlg mama msak soqq la pasnie.. 9 days to go.. hrap2 bjaye lha yea :) ksian kt future laki , bgun soqq kna makan biskut.. Hakkhakk !! :DD

suweetnyaaa . -.-" aku dah besaqq pon xpna bwat cmnie . haha :P


p/s ; dok x dok sembg psai lpas kawen awat tataw ? -,-"

2 in 1 : 2 criter 1 post . hehh (!)


haishhh ! npe dlm byk2 org , hg jgk laa yg muncul dlm mimpi aku ? -.- dah la run2 away jmpa aku , apa ?? igt aku monster/raksasa/hantu k.limah/ju-on & blablabla kaa ??? da laa dok sekelas ngn aku , dok men usha2 plak . nk jea aku cocokk mata ang yg bulat lagi mencairkkan hati aku tue ( situasi dlm mimpi oke ) ! btuah la kalo dya sekelas ngn aku.. huuhu! oke ckop la citer psai hg oke . bye2 J !

gara-gara mimpi tue , aku terlepass soqqq ( sahur ) =.= lapaqq taww dak ? xpenah aku mis soqq , rse cam perot nie dok mengedikk2 jaa.. nseb bek aku tadak gastrik , kalo x ? jenohh nk ganti posa. hadoyai ~ err . nk berbuka apa eak ??? :DD

fine ! aku terliuqqq -.-''

skrg nie rmai plakk yg da mulaa antaqq kad raya :) alaaa , mcm zaman skola dlu laaa , mnx alamat kemain , hi3 . mse posmen hntaqq , nahhh . berikat2 kad rya aku pnya.. haaha ! adik2 aku cuci mata jea laa yea.. tpy mse aku skolah mnengah , zaman da brubah . sume pakat da hp dh kan.. dunia da majuu.. asik men sms jea , xponn post kt FB . mmg lha syiokk , tpy cm xberapa brmkna sbb bkn guna ayat sendiri ponn , tue ponn harap copypaste jea ayat org :P bila da msok U nie , taon nie lhaa , taon lepas tade ponn -.- bile dgaqq mmbe mnx alamat , nk send kad rya , dah tue da plak yg na bwat kad rya pkai air tgn sendiri . walalweehhh , aku terharuu.. HAHA ! zaman mnghntaqq kad rya dh kembali :)) yeahhh !! aku ponn nakkk antaq jgk , tpy.tpy.tpy takot x sempat ); kpde mmbe2 sye diluarr sne , jgn tggu balasan kad dri aku , InsyaAllah andai ada kelapangan kad kita akn btukar tgn yea :')

copy dri mr.google yea :)



salam :) & thanks for reading :DD & bye2 ^.^


Monday, August 15, 2011

dear heartbreaker ~


salam...

tdi kuar g bli mknn buat bkak posa , tpy msa nk ondaway balek tue, somethin unpredictable happen. bagi aku sedih lha... i saw him , dia bdiri dkat tepi bank , tpy when he realized , i'm looking at him . dia teros belah , and he make my heart pon terbelah2. it's hurt taww x ? ): dia dah buat aku rse rendah diri sgtsgt . tatawu lha , what is playing in his brain , bukannya aku sengaja plan nk tserempak kt situ . serious , i didn't expect . Betol lha org ckap , when we start admiring someone , it's hard to forget ;( bila kita cuba nk lupa dia ? lagi kita jaohhh , lagi dia dekat tapy bila kita cuba nk dekat , dia akan lagi jaohh dari kita. -,-'' heyy , sorry la if you think i'm disturbing ur life =='

I hope I never meet you again. huuhu )':



Alamakkk , cam jiwang jea kn entri nie kn ? HAHAHA ! sorry lha , aku da xbole nk pendam -.- s0o,, kt sni jea laa tempat aku nk luahkan ape yg terpendam dan terbuku dalam hati yg lara ini.. huuuhu. si dia yg aku mksudkn tue brname anonymous. heehe. tayah leww tawu.. awok maluu nk gitawuu.. hohoh! owkke , i feel much better now :) bye2 !


*p/s : bila dah suka , mula la gelabah . nk lupa susah , nk benci lgi la susah .

: doakn aku bjaya yaaaa !! tuk lupakan si anonymous :)



Saturday, August 13, 2011

pengalaman itu kenangan :)


salam....

hmmm... dekat2 rye nie byk jea menda nk jady , xspecially xciden -.- miggu nie aku balek penang , da dua eksiden jd dekat kawasan aku , satu depan umah aku , g satu kt area penaga . yg pasti dua2 eksiden tue melibatkn kematian. sedih jea aku tgok ): tpy nk bwat cmne, tue sume kuasa TUHAN . moge2 roh mreka dirahmati Allah , Aminnn..

~~~~~~~~~~~

oke stopp , tana citer sedih2 nie , aku takot ): huuhu. 0ohh yaaa ! rye tggal 2minggu lagy . yeappyyyy !! :DD (heehh ! toksah dok bwat syiokkk -.-' hari senin nie da test CTU oke ! sila amek perhatian ) alahye , chill2 lha dlu . dok umah mne bule stdy , xmnjady punyeee.. huahaha !
err.. dah mrepek suma tue. minggu nie aku dipaksa untuk shoppin spuas2nya , sbb nex week aku X balek dh , takot xsempat nk shoppin rya.. huuhu. ( aku nk balekkk , tpy mmbe2 aku lha pulokk xbagi aku balekk -.- ktenye aku nie ngade sgt tetiap mggu balek , HAHHA ! jelesss :P )

pehal doe ? takan psai shoppin rye ponn nk citerr ??

oke2! aku tana citer lha psai shoppin rye . aku tana citer lha psai bju aku bli 18 psang , aku tade ponn nk citerr aku bli kasot smpy 5 jnis yg braneka wane.. hmmm , pe lgi eak ? haahh ! aku tade ponn na kecohh2 aku bli jeans levi's 3 helai ... aku x kecohhhh ! kn3 ?? HAHAHA !

bgi mnggantikn criter psai shoppin rye , aku kt sni nk citer pengalaman aku jmpe lelaki tertinggi & terpendek di duniaaa.. weyyy , tekejut berokk kot mle2 aku tgok, apehal laki nie tinggi overdose smcm jea ==' mse tue , terselindung dek bju yg btimbun2 , soo , yg tertinggi tue je laa aku nmpk , yg terpendek tue, maap yea . kome kne lindungg ngn bju.. hiahaha ! ha'a , gelakk kt orgg, bgoss la prangai kn ? xsedaqq dri hg ponn kna lindung ngn bju btimbun2 tue smpy adik2 cri ponn xjumpe . hampehh! pfffttttt -.-' aku dgn over excitednya teponn laa mama yg entah hilang kt mna , " mama,mama . cepat la mai kt kdai Studio nie , da org pling tinggi ngn pendek kt dunia " * dgn nada excited yg mlampaww! and u alls nk tawuu mama jawab ape ? " alaaa, mama dah saluu jmpa dah " -,- cehhh! aku laa yg kuno plus kolot kn ~

aku x kire ! aku nk letak jgk gmbaqq org tinggi ngn pendek tue . bru akuu puass.. hahaha !

Mule2 aku ngt adik ngn abang -,-


Laki pkai bju biru tue saiz lelaki normal :)


p/s ; errr , pe kna mngena citer aku ngn tajukk tatawu lha ==' belasah je lha.. HOHO!


Saturday, August 6, 2011

planning last minit ;)


salam ~

planning last minit salu menjadi kn? kn? 2,3 hari lepas bwat post konon2 xbole balek bkak posa kt umah -.-' last2 , aku di antara org yg smpy umah paling awai jumaat tue :DD suprise yg di plan tnpa segaja ponn menjady.. haaha ! memeee syiokkk abis lha kn :D sonok giler dpt mkn mama masakkk , huuuuu , terharu nie , :') korg boley k ? heee. Err , actually , aku ponn blurr2 ayam nie , tatawu na tules ape. post nie dbuwat ponn bgi mmperbetulkan balik statement konon2 aku xbalek penang :) hehe~ home sweet home bye




p/s : apesai aku rse cm hati aku nie kne cucuk.cucuk jea hahh ? -.-'


Thursday, August 4, 2011

i can't make it )':


salam ,

mimpiku hnya mimpi..

i wanna go home ):
but i cant make it
i wanna start crying.. huaaa !

eh bdk kecik nie : mnjenye, gediknye, mngade2nye!

lantak aku lha , dengki ape ? da parent korg xkasi balek , soo dok diam lha.. booo!!boooo!!!! i should go home this week , but . sumthin' was blockin mydesire . sial lha.. puihhhh -.- da plan cantik pnya . tpy tue lha kn , kdang2 kita plan mnya laa awai , dah set segala menda , at last xjdy ponn , hancusss ! plnning last2 minute , ya tue bru la nk menjadi.. hmmm , dugaan bulan puasa kot . i guess.. xsemestinya kta kn dpt pa yg kita nk , bukan setakat dari segi xbole balek kmpong -.-" mcm2 benda lagi lha.. huhu.. s0o , byk2 lha berdoa..

" Ya ALLAH , ampunkan la dosa2 ku , permudahkan la segala urusanku , lancarkan la perjalananku , mudah-mudahan aku berpeluang untuk pulang ke rumah@PulauPinang minggu hadapan . Aminnnn "


Tutup2 mke plak , bajet nanges lha tue.. Belah lha , tade spe nk ksian ponn.. haahaha ! ==’


*for : mama,abah,alip,apip,aca . sory , i broke mypromise .huuhu . nex week kkak blek yeww. ):