layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Friday, October 7, 2011

duhai budak perempuan


salam...

pkol 12 malam ; tadi jejalan kaki nk balik rumah dgn mama ngn apit gemok, i saw a girl. sedappp baek ko yea melepak sembang dgn lelaki2 mne ntah -,-" kalo time tue siang cerah menerang bak silau mata nie, i don't mind. duduk laa sembang lme mne ponn.. but that time is already 12 o'clock at midnight (malam dah xmuda yea time tue ).




If she is just around my age, aku boleh trima laaa. mungkin biase kot for ladies2 yg sosial nie nk bsembang huuhaahuuhaa ngn laki time2 mcmtue . but serious aku x suka ! inikan pulak that girl tue, bru 12 tahun. sme besaqq adik aku jea. aku tawu ponn sbb adik aku ckp bdak prempuan tue satu skolah ngn dia. bila bdak tue tgok aku jln ngn mama aku tros cepat2 ko belah yea. tawuu pon takot cikgu ( siap ko nnti mama aku rotan ! )

ohh my. mmg aku terkejut laa jgk kn even masalah2 sosial mcmnie dah selalu dengar sgt kn.. musykilnye , parent dya tatawu ke dya kuaqq tgah2 malam nie ? naek motor plak tue.. gpon bdk tue bkn datang dari kawasan rumah aku, nuuu kt penaga nuhhhh.. jaoh benor kome merayaw yea budak.. salut lahh.. berani kome ... bukan nk memburokkan dya. boleh bayang x umo bru 12 dah pandai kuaq malam , i mean tengah2 malam. naek motor yg jaoh smpy bkilo2 meter.. kalo jadi pape x ke padan muka ! hdoyai.. t da msok sekolah menengah . dah abes sekolah . ntah ape laa jdi yea kt bdk tue..



nk jdi cmnie kea ?

nk nasihat ponn, awok nie idaknye baguihh sgt, yea dakkk ! tpy beringat laa. kita perempuan, anak dara. ada adab dya, ada tatatertib dya, ada maruah dya. jge elok2 suma tue. nk seronok ade masa dya, tpy pikiaqq apa kita buat tue parent kita seronok ke ? diowrg maluu kot weyh.. jage adap kita, maruah kita elok2 yea sygg. nnty nangis xberlagu kott.. ckoplaa tue, jgn kasi aku nmpak lgi sekali yea syg . t aku ligan hg pakai kayu . bye.



p/s ; npe bahasa aku campoq adok sgt nie -,-


5 comments:

  1. baru 12thn ? bia betik ? mude lagi

    ReplyDelete
  2. mule2 xcaye jgk . tpy dah adik kte bdak tue sme umo n gn dya.. sadis kn -,-

    ReplyDelete
  3. memaloookan...

    marilah kita sama2 jaga maruah kta sebagai wanita Islam..;)

    ReplyDelete
  4. klu ilang dara..mmg xde yg nak la lps ni..so jaga elok2

    ReplyDelete
  5. huuhu. InsyaAllah. maruah perempuan mmg kne jage..

    ReplyDelete