layout

u.know.me ? i.know.u :)

My photo
Penang, Malaysia
heyy~ im nurul/izzati/kecik/nuoi , accountancy student ; made in uitm . have high dreams even higher than myself -.-"

Saturday, November 26, 2011

Kisah Dompet Hilang


salam :)

*ATTENTION ! criter nie agak panjang, please continue reading if you are Not allergic with words :)




sebenaqnya, kisah dompet hilang yg aku nk story dah lama jadi, tpi dalam bulan november nie jgk laa.. ( what ever -.- ) well, korg baca dulu, and then korg decide lah sendiri patut ke x patut benda mcmnie jadi.. enjoy~ * based on a non-fiction story

_______________________________

Pada suatu tengahari, sedang aku syokk dok landing layan wifi, makteh ngn cunana yg baru pulang dari Kepala Batas, maila join aku landing2 skali. hehee, yeala, penat berjalan kn ? tinggai aku kt rumah sorg2 -,- tengah aku best layan facebooking tiba2 cunana kata ' kakak, something happen tadi masa cunana kt KB ( short form for Kepala Batas ) ' aku nie mmg seorg peng'gosip yg hebat, lantas aku campak ketepi dulu hp tue semata2 nk dgaq story tue. heehe.. Bajet jea, citer biase jea pommm :)

masa cunana kluaq dari kedai kek dekat area2 KB tue, tros laa si cunana ngn makteh aku nie masok dalam kete.. As always, kalo nk kluaq parking of coz laa kne reverse dulu kn.. hahaha ( sudah jgn nk pnjgkn cerita yg mmg pnjg nie =.= ) reverse pnya reverse, tiba2 ada orang ketuk cermin tingkap kete cunana aku.. kelihatan seorg wanita yg berbekalkan muka kesiannnn gilaa yg ketuk tingkap tue.. she was not lonely on that time, ada sorg lelaki and a boy atas moto x jauh dari tmpat cunana aku parking tue.. anak beranak la tue.. pastue, makcik yg muka kesian tue ponn tnye laa cunana aku, err cmnie kot dialog dya.. heehe " dik, boleh mintak tolong dik, dompet akak jatuh.. kak nk mintak duit sikit nk buat isi minyak moto.. minyak habis..... "

Lepas dengaq cunana aku story, teros jatuhh simpati aku kt makcik tue.. kesian gilaa kn ? dompet jatuhh. mne nk cari duit, i/c , lesen segala mak nenek lagi yg ada dlm purse tue.. hdoyai.. semoga Tuhan permudahkan jalan mereka untuk menjumpai kembali beg dompet yg jatuh itu.. huuhu..

~~~~~~~~~~~~~~~~

malam yg sama, otw nk kluaq p dinner ngn family, aku story laa kisah sadis makcik kesian yg kehilangan dompet tue dekat mama n abah aku.. dengan semangat aku cerita dari A to Z , mama abah aku diam jea.. Dah abes citer baru laa aku nmpak kepelikan dekat muka parent kesayangan aku tue... pastue mama pulak cakap " haritu masa dekat traffic light, ada jgk orang pmpuan ketuk cermin keta abah, naik moto sekali dngn laki ngn anak laki dya skali " opssss ! sama je mcm cunana aku jumpa siang tadi -,- mama continue lagi , pmpuan tue cakap, ' kak, bole mintak duit sikit, dompet saya jatuh, nk buat isi minyak moto, minyak moto dh nk habis ' oke cuakk gilaa dengaq mama citer...

Back to reality , bole paham x apa yg aku crite punya pnjang berjela2 kt atas tue ? apo kono ehh anak-beranak tue ? masalah kesempitan duit ko ? kenapa perlu tagih simpati mcm tue ? tadok cara lain ke ?? mula2 dengaq citer dari cunana aku, aku kesian. Serious kesian ! tapi, bile mama dh citer benda yg mmg totally the same, aku rasa mcm.. 0ohh deymmmm ! kna dekat family aku plak tue.. ntah brapa byk org lagi yg kenan tatawu laa... kemusykilan yg sedang menggaru2 dalam otak aku nie.. HALAL ke cari duit mcmtue ?? oke aku tatawu.. Bab2 hukum nie tanak campur..

well.. berjaga2 lah yea, mana nk tawu pasnie korang pnye tingkap kete plak ke yg kena ketok.. terutama mereka2 yg tinggal di kawasan Kepala Batas.. Chill Bai :)










No comments:

Post a Comment